Top piscine și ștranduri din Sălaj. Unde faci baie vara asta în județ, program, preț și facilități

Navo cover Navo cover

A început vara, iar soarele arzător de afară ne duce cu gândul la o evadare într-o „oază” de răcoare. Iar din fericire cei care doresc să se bucure din plin de zilele fierbinți, să se bălăcească sau să stea tolăniți la soare și să se bronzeze liniștiți pe „plajele” amenajate în jurul piscinelor, au o gamă variată de unde pot alege una dintre locațiile din județul Sălaj.

Preţurile variază și încep chiar de la 10 lei pe zi, dar pot ajunge și la 11.000 de lei în weekend, pentru o locație premium, cu facilități luxoase de cinci stele.

1. Black Points

UNDE? Sânmihaiu Almașului, pe drumul spre Hida,  la 30 km de Zalău și Jibou; la 60 km de Șimleu Silvaniei; la 60 km de Cluj-Napoca; la 135 km de Oradea; la 500 km de București

Black Points este una dintre cele mai spectaculoase cabane cu piscină. Locația dispune și de jacuzzi, iar piscina are dimensiunea de 11×6 metri. Deschisă în luna iulie a anului trecut, cabana oferă servicii premium și dispune de 31 de locuri de cazare, o piscină uriașă, un jacuzzi, living spațios, loc de grătar, mai multe baruri, joc de lumini profesionist și sistem audio de înaltă calitate.

Locația se închiriază integral, iar în timpul săptămânii prețul este de 7.000 de lei, în timp ce în weekend este de 11.000 de lei. Împărțit însă la totalitatea locurilor de cazare poți ajunge la un preț de doar 225 de lei de persoană.

De menționat că jacuzziul de la locație este deschis tot timpul anului și chiar și iarna temperatura menținută a apei, chiar dacă este situat în exterior, este de 37 de grade.

2. Aquangar

UNDE? Cehu Silvaniei – la 32 km de Zalău, la 51 km de Șimleu Silvaniei, la 25 km de Jibou

Complexul turistic de la Aquangar din Cehu Silvaniei include mai multe facilități, printre care acces la piscină, dar și la centrul SPA cu jacuzzi și saună. Aici există și un restaurant, iar accesul turiștilor se poate face atât pentru cazare, cât și doar la piscină.  Locația dispune de un apartament pentru 4 persoane, cu două dormitoare, unul cu priveliște spectaculoasă asupra zonei, dar și un living spațios, cu acces direct la piscina exterioară. Pe lângă acest apartament, în noua pensiune deschisă în acest loc există 6 camere king size cu pat matrimonial și 6 camere twin size.

Prețurile de intrare, dacă nu ești cazat aici depinde de perioadă. Astfel, prețurile încep de la 40 de lei în timpul săptămânii și ajung la 60 de lei duminica. În preț este inclus și șezlongul. Piscina de la Aquangar este cea mai mare ca dimensiune din județul Sălaj, având 20 de metri lungime pe 7 metri lățime.

3. Piscina Eden

UNDE? În Jibou – la 26 de km de Zalău, la 45 km de Șimleu Silvaniei

Piscina și Pensiunea Eden sunt foarte apreciate de turiștii care le trec pragul. Piscina este deschisă oficial și își așteaptă clienții dornici de relaxare. Prețurile sunt decente. Astfel, intrarea în timpul săptămânii este de 40 de lei, iar în weekend prețul de intrare la piscină este de 60 de lei. Mai mult, aici există și locuri de cazare, iar pentru cei care se cazează la Pensiunea Eden, intrarea la piscină este gratuită.

4. Luxury House

UNDE? Gârceiu, comuna Crișeni – la 11 km de Zalău, la 20 km de Jibou, la 30 km de Șimleu Silvaniei, la 80 km de Baia Mare, la 97 km de Cluj-Napoca, la 120 km de Oradea

Luxury House este complexul de cinci margarete care oferă servicii turistice de cea mai înaltă clasă, la doi pași de Zalău. Complexul turistic este format din pensiunea cu piscină interioară, dar și dintr-un foișor unde se pot organiza evenimente private, situat pe marginea unui lac special amenajat care a fost populat cu pești ornamentali. Piscina are dimensiunea de 9,5 metri lungime și 4 metri lățime, iar adâncimea apei este de 1,5 metri. De remarcat că piscina are hidromasaj și un sistem automat care crează valuri, iar alături se află și o saună.

Locația se poate închiria atât integral, dispunând de trei camere de cazare premium, cât și separat camera cu acces la piscină. Prețurile diferă și încep de la câteva sute de lei pentru cameră cu acces la piscină.

5. Aquarel 

UNDE? În centrul municipiului Zalău

Aquarel este un centru de SPA deschis relativ recent. Acesta dispune de numeroase facilități pentru public, printre care și o piscină semiolimpică, jacuzzi, bazin de copii și bazin cu apă rece.

Locația este una premium, oferă inclusiv locuri de cazare, iar prețurile încep de la 45 de lei în timpul săptămânii, cu acces o oră la piscină.

6. Casa Alex

UNDE? În Jibou – la 26 de km de Zalău, la 45 km de Șimleu Silvaniei

În centrul orașului Jibou, la doi pași de Grădina Botanică „Vasile Fati”, s-a deschis de mai puțin de un an o nouă cabană, de lux, cu piscină, saună, ciubăr și camere foarte spațioase. Cabana Casa Alex din centrul orașului Jibou poate găzdui între 14 și 16 persoane în cele 4 dormitoare duble de care dispune. Camerele sunt realizate cu mult gust, locația fiind una de lux, cu paturi uriașe, spațiu generos, și multe obiecte de mobilier care vor surprinde vizitatorii atunci când ajung aici.

Locația se închiriază integral. Prețul de închiriat este de 1.000 de lei pe zi în timpul săptămânii, ceea ce înseamnă un tarif de 70 de lei pe persoană, dacă cabana este ocupată la capacitate maximă. În weekend se poate rezerva pe minim două zile, iar prețul este de 1.800 de lei.

7. Casa Colibi

UNDE? Sânmihaiu Almașului, pe drumul spre Hida,  la 30 km de Zalău și Jibou; la 60 km de Șimleu Silvaniei; la 60 km de Cluj-Napoca; la 135 km de Oradea; la 500 km de București

Cabana Casa Colibi dispune de 18 locuri de cazare în 6 camere spațioase de capacități diferite. Există inclusiv o cameră cu pat pentru copii mici, dar și camere cu pat dublu. Cabana Casa Colibi are un ciubăr, disponibil în sezonul rece, iar pentru zilele de vară toride este disponibilă o piscină cu dimensiunile de 10 x 5 metri.

Cabana se închiriază integral, iar prețul este calculat în funcție de perioada sejurului.

8. Casa Someșeană

UNDE? Gâlgău, la 78 de km de Zalău, la 100 km de Șimleu Silvaniei, la 56 km de Jibou, la 79 km de Cluj-Napoca

Piscina de la cunoscutul local Casa Someșeană din comuna Gâlgău a fost inaugurată anul trecut, în luna iulie. Piscina este situată într-o zonă peisagistică de excepție. Grădina cu piscină este noul concept nou în zonă. Piscina dispune de apă încălzită, de jacuzzi și loc de joacă pentru copii cu panou de cățărat, trambulină, tobogan, biliard și masă de tenis.

Pentru anul acesta, proprietarii anunță că vor deschide piscina la mijlocul acestei luni, în jurul datei de 16 iunie. În cadrul complexului turistic există și loc de cazare, iar cei cazați primesc o reducere la intrarea la piscină. Prețul de acces la piscină, pentru cei care nu sunt cazați este de 40 de lei în timpul săptămânii și 60 de lei în weekend.  Mâncarea tradițională, cu mult gust și porții mari, este o altă atracție a celor de la Casa Someșeană.

9. Season Pool

UNDE? Zalău, la 26 km de Jibou, la 32 km de Cehu Silvaniei, la 27 km de Șimleu Silvaniei

În mijlocul Zalăului, Piscinia Season Pool este locul unde numeroși zălăuani aleg să se mai deconecteze de la stresul cotidian. Piscina se poate lăuda și cu o terasă inedită, dar și cu un loc de stat la plajă în mijlocul orașului. Mai mult, în fiecare vineri seara, la Season Pool se organiează petreceri inedite.

10. Casa de pe deal

UNDE? Sânmihaiu Almașului, pe dealul de lângă Biserica de Lemn,  la 30 km de Zalău și Jibou; la 60 km de Șimleu Silvaniei; la 60 km de Cluj-Napoca; la 135 km de Oradea; la 500 km de București

Cabana este situată pe un deal din localitatea Sânmihaiu Almașului, aproape de biserica de lemn. Cabana Casa de pe Deal dispune de o capacitate totală de cazare de 11 persoane, împărțite în trei camere. Camerele sunt spațioase și moderne. Aici există și un ciubăr și o piscină.

Locația se închiriază integral la un preț de 1.500 de lei.

11. Piscina din Pădure

 UNDE? Sat Poiana Măgura, comuna Sărmășag – la 35 km de Zalău, la 50 km de Jibou, la 20 km de Șimleu Silvaniei

Măgura Cottage sau Căsuța Măgura este povestea unei tinere care a vrut să le arate tuturor că și acasă, la ea în comună, se poate face turism.  Situată în inima pădurii, într-un sat în care se mai găsește doar un locuitor, piscina este o oază de relaxare în mijlocul naturii. Cei de la Căsuța Măgura oferă o gamă variată de servicii pe lângă accesul la piscină, precum drumeții cu bicicleta sau mâncare tradițională maghiară.

În medie, costul pentru a rezerva întreaga cabană pentru un weekend este de 2.500 de lei, iar în timpul săptămâni este 1.000 de lei pe noapte, dacă se închiriază în întregime.

12. Ștrandul de la Șoimuș

UNDE? sat Șoimuș, comuna Someș-Odorhei, la 6 km de Jibou, la 32 km de Zalău, la 55 km de Șimleu Silvaniei

Curat și foarte bine întreținut, Ștrandul de la Șoimuș (comuna Someș-Odorhei) este un loc unde te poți relaxa vara aceasta. Locul dispune de mai multe facilități pentru turiști și este ideal pentru a petrece un weekend la soare, retras de agitația din oraș.

Prețurile sunt decente, iar raportul preț-calitate este unul foarte bun. Astfel, copiii între 0 și 3 ani au intrarea gratuită, iar cei până în 14 ani trebuie să plătească 20 de lei pentru a putea intra la ștrand. Pentru adulți, prețul unui bilet de intrare este de 30 de lei. Ștrandul de la Șoimuș este deschis zilnic, între orele 10 și 21.00.

Cei de la Soimuș oferă inclusiv cazare, bazin și loc de joacă pentru copii, loc de stat la plajă și multe alte facilități. Ștrandul este situat chiar în satul Șoimuș, pe strada Principală la numărul 181.

13. Băile Boghiș

UNDE? Boghiș, la 16 km de Șimleu Silvaniei, la 42 de km de Zalău, la 59 km de Jibou

S-a deschis oficial și Ștrandul de la Boghiș. Bazinele din întreg complexul au fost revopsite și chiar s-a deschis și bazinul din interior. La locație există și 50 de spații de cazare.

Prețurile încep de la 30 de lei pentru adulți în timpul săptămânii și ajung la 40 de lei pentru adulți și pensionari în weekend.

14. Ștrandul de la Șimișna

UNDE? Comuna Șimișna, Sălaj – la 51 km de Jibou, la 72 km de Zalău, la 94 km de Șimleu Silvaniei

La Ștrandul de la Șimișna poți să intri chiar și cu 10 lei, în funcție de perioadă. Aici există un bazin de apă mare, dar și piscină pentru copii. În cadrul complexului de la Șimișna există și o salină. Întreaga cameră a fost construită din blocuri mari de sare aduse tocmai de la Ocna Dej. Este recomandat să petreci cel puțin o oră în interiorul salinei, pentru beneficiile pe care le are aerul sărat în organism.

De altfel, în cadrul complexului există și locuri de cazare. Astfel, în curtea mare de care dispune ștrandul se află mai multe cășuțe de lemn, cu pat atât matrimonial, cât și paturi separate. Prețul pentru o noapte de cazare la Șimișna este de doar 50 de lei!


***Acesta este un review by Visit Sălaj și reprezintă strict percepția noastră asupra locului, dar și gusturile și așteptările proprii. Responsabilitatea serviciilor și gestionarea pachetelor de vacanță aparțin exclusiv proprietarilor.

Vizitează Sălajul – un județ cu locuri și oameni de poveste!


Citește și:

–> Dacă ești din Sălaj trebuie să ajungi aici o dată în viață. 8 sate uimitoare, mai puțin umblate

–> Dacă ești din Sălaj trebuie sa faci asta o dată in viața: 7 lucruri inedite pe care să le încerci

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.