Top 10 pensiuni uimitoare din Sălaj, care oferă activități inedite, unde să te relaxezi la începutul acestui an
Ne place să credem că și în județul Sălaj există turism și sunt numeroase oferte turistice care pot fi disponibile la doi pași de casa noastră. Credem că și în Sălaj există o mulțime de activități inedite care pot să te țină un weekend ocupat, în cadrul unor pensiuni sau cabane de poveste.
În căutările noastre de activități turistice din județ, am găsit pensiuni uimitoare, unde cei implicați în activitatea turistică oferă diferite opțiuni de petrecere a timpului liber, astfel încât, să-ți ofere un weekend de relaxare uimitor, dar totodată, să fii foarte aproape de casă.
Noi am decis să vă prezentăm astăzi zece dintre cele mai uimitoare oferte turistice din Sălaj, unde administratorii pensiunilor sau cabanelor au pus suflet și încearcă să le ofere turiștilor o seară sau un sejur cât mai atractiv, oferind nu doar simpla cazare specifică unei unități hoteliere, ci și numeroase alte activități. Am găsit, colindând Sălajul, pensiuni care oferă de la jacuzzi în aer liber, până la camere cu peisaje de poveste, plimbări cu ATV-ul prin natură sau chiar preparate rare, precum cele ale slovacilor.
1. Cabana Black Points
UNDE? Sânmihaiu Almașului, pe drumul spre Hida, la 30 km de Zalău și Jibou; la 60 km de Șimleu Silvaniei; la 60 km de Cluj-Napoca; la 135 km de Oradea; la 500 km de București
Deschisă în vara anului trecut de un antreprenor din zonă, Black Points este o idee inedită de petrecere a timpului liber, atât iarna, cât și vara. Cabana le oferă celor care îi trec pragul 26 de locuri de cazare dispuse în 9 camere de lux. Camerele au toate facilitățile incluse, de la televizor, la băi moderne, iar în pensiune există și o bucătărie unde oaspeții își pot pregăti masa, cât și mai multe locuri de relaxare.
Cabana dispune, pe timp de iarnă, de un jacuzzi cu temperatura apei între 33 și până la 37 de grade Celsius. Există și o piscină de mari dimensiuni, care este disponibilă vara. Cabana se poate închiria integral pentru grupuri organizate.
2. Pensiunea Kemsilvanum
Unde? La intrare în satul Camăr – la 50 km de Zalău, la 27 km de Șimleu Silvaniei, la 80 km de Oradea, la 136 km de Cluj-Napoca
Atât vara, cât și iarna, oaspeții pensiunii din Camăr pot degusta vinuri realizate la cea mai înaltă calitate. La Pensiunea Kemsilvanum se pot organiza diferite evenimente, iar cei care doresc pot face un tur al cramei Fort Silvan – crama din castel.
La Pensiunea Kemsilvanum din Camăr chiar ai activități propuse de gazde. Astfel, după ce te cazezi în una din camerele spațioase și amenajate cu foarte mult gust, poți opta pentru un pachet turistic complet ce conține degustare de vin în crama construită în formă de castel, iar apoi poți alege o plimbare cu tractorașul cu remorcă prin cele 50 de hectare de viță de vie a Cramei Fort Silvan.
3. Cabana Casa Vânătorului
UNDE? Sat Meseșenii de Sus, comuna Meseșenii de Jos, la 20 km de Zalău, la 100 de km de Cluj-Napoca, la 110 km de Oradea
Sitaută la ieșirea din localitatea Meseșenii de Sus, la poalele Meseșului, în zona unde erau vechile băi din comună cu apă sulfuroasă, Cabana Casa Vânătorului vă pune la dispoziție cinci camere amenajate în stil tradițional românesc, dar și un ciubăr cu apă fierbinte și o saună finlandeză realizată într-un mod mai inedit.
Cabana a fost dată în circuitul turistic în urmă cu doi ani și este o locație foarte apreciată de turiști. De remarcat că locația se închiriază doar integral, iar prețul variază în funcție de perioada de ședere. Pentru un weekend petrecut aici trebuie să scoți din buzunar aproximativ 2.000 de lei.
4. Măgura Cottage
UNDE? sat Poiana Măgura, comuna Sărmășag – 35 km de Zalău, la 120 km de Cluj-Napoca, la 70 km de Satu Mare și la 100 km de Oradea
Măgura Cottage sau Căsuța Măgura este povestea unei tinere care a vrut să le arate tuturor că și acasă, la ea în comună, se poate face turism. Cabana dispune și de o piscină care este disponibilă doar vara, însă ciubărul cu apă încălzită poate fi folosit pe tot timpul anului. Cabana are șapte camere de cazare. Trei camere au baia la comun, iar în patru camere există și baie. Camerele sunt spațioase și mobilate cu bun gust.
Cabana se poate rezerva atât în întregime, cât și fiecare cameră separat. Costul pentru rezervare diferă în funcție de perioada anului. În medie, costul pentru a rezerva întreaga cabană pentru un weekend este de 2.500 de lei, iar în timpul săptămâni este 1.000 de lei pe noapte, dacă se închiriază în întregime.
În zonă pot fi practicate diferite activități pe timp de iarnă, fiind disponibile biciclete pentru turiști, dar și trasee în natură.
5. Pensiunea Andra & Ade
UNDE? Comuna Năpradea, în centrul satului. La 40 km de Zalău, la 100 km de Cluj-Napoca, la 160 km de Oradea, la 550 km de București
Pentru o vacanță la doi pași de Zalău, vă propunem să încercați oferta turistică de la Năpradea, acolo unde gazdele de la Pensiunea Andra & Ade au realizat un super pachet turistic pentru a petrece una sau mai multe zile într-un loc de vis, unde poți să te reîncarci de energie. Astfel, gazdele vă oferă pentru cazare cinci camere spațioase și foarte confortabile, care dispun de baie proprie și televizor.
Oaspeții care ajung la Năpradea sunt întâmpinați de gazde cu produse tradiționale din zonă – un platou cu produse specifice locului, 100% ecologice (brânză, roșii, slănină), dar și pălincă din zonă, de prune, mere sau pere.
Pe lângă facilitățile de cazare, atunci când rezervați pachetul turistic de la Năpradea mai primiți inclus în preț și acces la ciubărul cu hirdomasaj, la saună, la întreg parcul din jurul pensiunii cu numeroase locuri de joacă pentru copii, cât și la tiroliana special amenajată pentru cei mici. Totodată, oaspeții primesc gratuit și accesul la un cuptor de pizza și la locul de grătar special amenajat într-un foișor, la umbră.
Pe lângă oferta turistică clasică, cei de la Năpradea au inclus în pachetul turistic și plimbări ghidate cu ATV-ul. Sunt disponibile trei ATV-uri achiziționate anul acesta, nou-nouțe, pentru experiențe de vis în împrejurimile pensiunii.
6. Pensiunea Sophia
UNDE? Sat Sărmășag, la 30 km de Zalău, la 115 km de Cluj-Napoca și la 100 km de Oradea
Pensiunea Sophia, construită la standarde occidentale cu bani europeni, și-a deschis anul trecut porțile pentru turiști. Pensiunea este amplasată într-o zonă liniștită, înconjurată de verdeață.
Pensiunea este una inedită, unde proprietarii sunt foarte deschiși și „te răsfață” cu pălincă de prune din partea casei, dar organizează și petreceri la grătar, iar pentru grupruile mai numeroase se oferă posibilitatea de a servi diferite gustări specifice zonei sau chiar porc la proțap și multe altele. Pensiunea dispune de un ciubăr pentru relaxare, opt camere amenajate la standarde europene cu paturi matrimoniale și baie proprie, un living uriaș, dar și de o terasă înshisă și masă de ping-pong.
În general, pensiunea se închiriază integral, dar se pot închiria și camere separate pentru turiști. Cei care îi trec pragul pot beneficia și de excusrii la Podgoria Silvania, la Băile Boghiș sau în alte zone turistice din apropiere.
7. Cabana Casa de pe Deal
UNDE? Sânmihaiu Almașului, pe dealul de lângă Biserica de Lemn, la 30 km de Zalău și Jibou; la 60 km de Șimleu Silvaniei; la 60 km de Cluj-Napoca; la 135 km de Oradea; la 500 km de București
Situată într-un loc izolat, departe de aglomerația orașului, Cabana Casa de pe Deal este locul ideal unde să petreci un weekend de poveste, având la dispoziție numeroase facilități, de la camere moderne și spațioase, până la piscină deschisă în timpul sezonului cald sau ciubăr pentru zilele răcoroase de iarnă. Cabana este situată într-un loc aparte, ferită de aglomerație, iar peisajele din zonă sunt cu totul și cu totul spectaculoase.
Cabana Casa de pe Deal dispune de o capacitate totală de cazare de 11 persoane, împărțite în trei camere. Camerele sunt spațioase și moderne. Camerele au o priveliște superbă de pe balcon spre întreaga zonă, peisajul fiind de nedescris în cuvinte. Aici iarna este fermecătoare, datorită faptului că totul se transformă într-un alb pur, iar vara, atunci când razele Soarelui sunt puternice, te poți relaxa în piscin din curtea cabanei.
8. Luxury House
UNDE? Gârceiu, comuna Crișeni – la 11 km de Zalău, la 20 km de Jibou, la 30 km de Șimleu Silvaniei, la 80 km de Baia Mare, la 97 km de Cluj-Napoca, la 120 km de Oradea
Luxury House este complexul de cinci margarete care oferă servicii turistice de cea mai înaltă clasă, la doi pași de Zalău. Complexul turistic este format din pensiunea cu piscină interioară, dar și dintr-un foișor unde se pot organiza evenimente private, situat pe marginea unui lac special amenajat care a fost populat cu pești ornamentali. Curtea complexului este una generoasă, iar peisajul este de poveste, zona fiind decorată cu arbori și gazon, inclusiv cu un râu din pietre ornamentale și numeroși palmieri.
În cadrul complexului turistic există și o piscină interioară. Piscina este situată într-o cameră cu pereți de sticlă, astfel că poți admira un peisaj uimitor în timp ce stai și te relaxezi. Apa este în permanență curățată cu un robot special, iar temperatura apei este controlată cu ajutorul pompelor de încălzire, fiind constantă între 34 și 35 de grade.
9. Cabana Colibi
UNDE? Sânmihaiu Almașului, pe drumul spre Hida, la 30 km de Zalău și Jibou; la 60 km de Șimleu Silvaniei; la 60 km de Cluj-Napoca; la 135 km de Oradea; la 500 km de București
Cabana Colibi este locul ideal unde să evadezi din cotidian și să te bucuri de un weekend liber sau de momente de neuitat alături de persoanele dragi. Amenajată cu mult gust, luminată în culori calde și prietenoase, locația este ideală pentru relaxare. Locația a fost deschisă în luna august a anului 2020 și a fost gândită ca un refugiu pentru toți cei care vor să uite situația tensionată din țară și să se relaxeze chiar dacă doar pentru o zi, două sau chiar o săptămână.
Cabana Colibi este formată din mai multe corpuri de clădire – unul în care se află camerele destinate cazării, unul cu o sufragerie uriașă de 40 de metri pătrați, cu canapele, televizor imens, o bucătărie cu loc de grătar, de ceaun și tot ceea ce ține de gastronomie, și un corp de clădire care adăpostește un loc de relaxare cu ciubăr și mese. În curtea cabanei se află și o clădire din scândură, veche de sute de ani, pe care proprietarii vor să o transforme cu timpul într-un mic muzeu.
Cabana dispune de 18 locuri de cazare în 6 camere spațioase de capacități diferite. Există inclusiv o cameră cu pat pentru copii mici, dar și camere cu pat dublu. În curtea cabanei se află inclusiv un parc de joacă pentru copii, iar atracțiile principale sunt piscina și ciubărul. Astfel, Cabana Colibi dispune de o piscină situată exact în centrul localției. Pentru sezonul rece există un ciubăr disponibil. Apa din ciubăr este mereu înlocuită, pentru fiecare grup de turiști în parte. Ciubărul are o capacitate maximă de 14 persoane.
10. Căbănuțele din Făgetu
UNDE? Sat Făgetu, comuna Plopiș, la 50 km de Zalău, la 53 km de Oradea
La intrare în satul Făgetu din comuna Plopiș se află unul dintre cele mai inedite și rustice resturante din județul Sălaj, dar și locuri de cazare în mai multe căbănuțe de lemn. Localul, deschis în urmă cu doi ani, este realizat în mare parte din lemn și bârne de lemn, decorul fiind deosebit.
În interiorul restaurantului se află și o masă de biliard, un televizor de epocă, dar și o șa de călărit adusă tocmai din Texas – asta deoarece planurile sunt ca în cel mai scurt timp aici să existe și o bază de echitație.
De remarcat că în restaurant puteți gusta pizza, dar nu specifică italienilor, ci cehilor. Diferența este faptul că blatul este conceput pe loc, inclusiv aluatul fiind realizat după preluarea comenzii, iar în acesta se introduc două ingrediente care oferă un alt gust mâncării – ceapă și usturoi din zonă.
La locația din Făgetu puteți găsi și două căbănuțe cu mult bun-gust, amenajate foarte simplu, din lemn, dar foarte confortabile, unde poți înopta, pentru a te bucura de o zonă spectaculoasă din județ.
Vizitează Sălajul – un județ cu locuri și oameni de poveste!
Citește și:
–> Dacă ești din Sălaj trebuie să ajungi aici o dată în viață. 8 sate uimitoare, mai puțin umblate
–> Dacă ești din Sălaj trebuie sa faci asta o dată in viața: 7 lucruri inedite pe care să le încerci