Top 10 locuri uimitoare, unde să te distrezi vara aceasta în Sălaj

Navo cover cover cover

A venit vara, vremea s-a mai încălzit, iar încet, încet, căutăm variante pentru a ne petrece o zi liberă, un weekend sau o după masă în care să ne reîncărcăm bateriile și să scăpmăm de aglomerația orașului sau a stresului de la muncă.

Salajul liber Pub

Noi am găsit zece locuri uimitoare din Sălaj unde te poți distra un weekend, o zi sau într-o după-masă alături de prieteni sau familie pentru a scăpa de stresul cotidian. Facem acest top al celor mai uimitoare zece locuri din Sălaj unde poți evada vara aceasta să te distrezi pentru că încercăm să demontăm mitul care spune că Sălajul este un județ mort din punct de vedere turistic.

1. Piscina Eden din Jibou

Situată la ieșirea din oraș spre comuna Mirșid, Pensiunea Eden dispune de o piscină exterioară foarte bine întreținută. Întreaga zonă a fost amenajată într-un stil cu mult bun gust, iar aici poți petrece un weekend de poveste.

Pe lângă piscină, la Pensiunea Eden te poți bucura de un meniu diversificat servit pe terasa pensiunii, dar și de băi curative în interior, de cazare în căbănuțe de lemn sau în camerele pensiunii.

Locația este foarte bine întreținută și cotată bine inclusiv de partenerii care susțin turismul din România, piscina fiind pe lista scurtă a celor mai apreciate din zonă.

2. Piscina AquaAngar din Cehu Silvaniei

Piscina de la Cehu Silvaniei va fi senzație și anul acesta, așa cum promit proprietarii.

Trebuie spus că AquAngar este un centru de relaxare de înaltă calitate, amplasat pe culmea unui deal din împrejurimile localității Cehu Silvaniei, cu o panoramă excelentă asupra orașului pe de o parte și dealurile împădurite care desenează un peisaj de vis, de cealată parte.

Proprietarii anunță că la ora actuală realizează mai multe lucrări pentru a oferi condiții cât mai bune celor care le trec pragul. Cel mai probabil piscina se va deschide în această lună, după cum anunță aceștia, iar tarifele vor rămâne neschimbate, 50 de lei în weekend, 30 de lei în timpul săptămânii.

3. Oferta turistică de la Camăr – vin în castel, terasă panoramică, plimbări cu trăsura și mâncare tradițională

Pensiunea Kemsilvanum – Fort Silvan este una dintre cele mai spectaculoase atracții pentru turiștii din alte județe care aleg să vadă Sălajul. Pensiunea oferă diferite pachete turistice, cel mai inedit fiind pachetul care cuprinde degustat de vin în crama pensiunii, partide de vânătoare și pescuit, plimbări cu trăsura prin vie sau „fript de slănină în vie”.

Pensiunea dispune și de o terasă cu vedere panoramică, situată în unul din turnurile de la intrare în cramă – clădirea cramei fiind construită ca un fel de castel.

Turiștii pot alege să deguste mai multe sortimente de vin, iar apoi să servească o mâncare tradițională din zonă. De altfel, pentru grupuri organizate, cei de la pensiune pun la dispoziție un pachet turistic complet ce poate include plimbări pe jos sau cu trăsura prin vie și pădurea din vecinătate, partide de vânătoare sau pescuit, plimbări cu bicicleta, dar și diferite activități specifice zonei Sălajului precum prăjit slănină în vie, mâncare tradițională la ceaun și multe altele.

4. Safari în canoe pe Someș – Rezervația Natura 2000

În județul Sălaj se află a doua cea mai mare rezervația naturală din România ca număr de specii de păsări. Se numește Natura 2000 și se întinde de-a lungul Someșului în zona Benesat – Cuciulat. Și pentru a promova zona, profesorul de biologie Gadiel Zaharie s-a decis să le ofere turiștilor plimbări în canoe pe Someș.

Turul îm canoe pe Someș începe de obicei din zona Băbeni, iar experiența este una aparte, de neuitat. De aproximativ zece ani, profesorul Gadiel Zaharie organizează an de an coborâri în canoe, iar doritorii pot opta pentru un pachet turistic complet, inclusiv cu cazare dacă se solicită. Turiștii pot primi un pachet de o zi sau de două zile în care să uite de atmosfera cotidiană. În pachet mai poate intra tir cu arcul, expediții la peșterile din zonă, lecții practice de supraviețuire și multe altele, inclusiv mâncare specifică, cu peștele din Someș ca delicatesă.

Cei care doresc să își rezerve o călătorie pe Someș în canoe pot căuta pe facebook organizatorii acestui tur pe pagina Somes Canoe.

5. Să ieși la o tură cu ATV-ul pe vârful Prisnel, ciubăr cu hidromasaj și mâncare tradițională la Năpradea

Pensiunea Andra & Ade din Năpradea este una dintre cele mai spectaculoase și inedite destinații unde puteți petrece câteva zile de relaxare pe Valea Someșului. Situată în centrul satului Năpradea, aproape de vârful Prisnel, pensiunea oferă un pachet turistic foarte atractiv, cu un raport preț – calitate foarte bun.

Odată poposiți la pensiune, personalul foarte ospitalier vă așteaptă cu degustare de mâncare tradițională specifică locului – pălincă, slănină și ceapă verde. Pentru gurmanzi, în curtea spațioasă a pensiunii există un cuptor pentru grătar, dar și unul pentru preparat pizza de casă. În pachetul celor care se cazează mai este inclus și un ciubăr, foarte bine întreținut, cu hidromasaj, dar și o saună.

În plus, iubitorii de natură sau de senzații tari pot face excursie pe vârful Prisnel, unul dintre cele mai spectaculoase din Sălaj cu cele trei ATV-uri care sunt disponibile la locație.

6. Să călărești ponei la Cizer

Cabana turistică FeeLing a fost deschisă anul trecut publicului. Situată la poalele de munte, cabana le oferă turiștilor care le trec pragul diferite activități inedite. Cabana este situată chiar la ieșire din satul Cizer spre Vânători, la poalele dealului care se întinde apoi în față. Turiștii care ajung aici beneficiază de condiții de cazare deosebite și activități inedite. La cabană turiștii au la dispoziție un teren de sport, un ciubăr pentru relaxare, dar și o sală de jocuri. Zona este cunoscută pentru peisajele deosebite, iar doritorii pot să călărească poneii care sunt disponibili la cabană.

Proprietarii oferă la cerere și gustări tradiționale din zona Cizer, pregătind platouri ardelenești cuonscute în zonă, dar și alte specialități de  ale locului. Cabana se închiriază integral, iar prețul variază în funcție de perioada sejurului și oferta turistică aleasă.

7. Să te aventurezi în Parcul de Aventură Meseș – tiroliană, pârtie de tubing și multe alte surprize

În această vară se va inaugura pe Meseș, pe drumul spre Treznea, un parc de aventură realizat de un investitor privat.

Parcul de aventură constă într-o tiroliană cu o înălțime maximă de la sol de opt metri și o lungime desfășurată de 100 de metri, dar și un parc suspendat. Au fost amenajate și jocuri de cățărare. Urmează să se monteze și o terasă cu zonă de fast-food și băuturi răcoritoare, iar din această vară, parcul de aventură Meseș își va deschide porțile pentru toți sălăjenii care vor să aibă parte de senzații tari.

În zonă se va amenaja și un teren de paintball, dar și zone pentru tir cu arcul. Tot acolo vor mai fi și patru topogane gonflabile și o pârtie de tubing.

8. Să te distrezi la Season Pool

În mijlocul Zalăului, Piscinia Season Pool este locul unde numeroși zălăuani aleg să se mai deconecteze de la stresul cotidian.

Proprietarii piscinei anunță că vor deschide și anul acesta, așa cum deja o fac de mai mulți ani. Cei de la Season Pool anunță ca în fiecare an noi surprize pentru cei care îi trec pragul. Piscina se poate lăuda și cu o terasă inedită, dar și cu un loc de stat la plajă în mijlocul orașului.

Cei de la Season Pool anunță că și anul acesta vor avea loc evenimente seara, ca în anii trecuți. Vara aceasta piscina va fi deschisă, iar prețul de intrare peste zi va rămâne neschimbat – 20 de lei.

9. Să ieși cu prietenii la cele mai inedite cabane din Sălaj

În unul din articolele noastre de timp liber am prezentat 5 cabane inedite din Sălaj. Articolul și recomandările poate fi citit aici. Cele cinci cabane pe care le-am inclus noi în top destinații au toate condițiile necesare pentru un weekend de poveste, de la cabană cu piscină în pădure, până la cabane cu ciubăr, oferte turistice variate, gastronomie specifică locului și multe alte surprize.

10. Să te distrezi la terasele inedite din Zalău

În fiecare seară de weekend terasa Briliant Meseș organizează evenimente deosebite, atmosfera fiind întreținută de un DJ cunoscut. Cei de la Briliant își așteaptă anul acesta clienții cu noi oferte, un meniu diversificat și bine gândit, dar și într-o locație de lux, unde personalul este foarte amabil, iar calitatea serviciilor este de invidiat, fiind greu de egalat, atât în Zalău, cât și în Sălaj.


Și dacă ai ajuns până aici îți mai recomandăm să citești și:

-> Dacă ești din Sălaj trebuie să ajungi aici o dată în viață. 8 sate uimitoare, mai puțin umblate

-> Top 5 piscine inedite unde să te răcorești vara aceasta în Sălaj

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.