5 cabane INEDITE din Sălaj unde să te distrezi în această vară

Navo cover cover

Oricât de complicat a fost acest an, în multe zone din Sălaj s-au ridicat restricțiile, astfel că putem ieși alături de prieteni sau familie să mai facem o pauză de la rutina de zi de zi. Vă arătăm, astăzi, locuri de poveste, de la noi, care se închiriază integral, în această vară, tocmai ca să vă simțiți foarte bine alături de cei dragi.

Salajul liber Pub

Noi le-am selectat după mai multe criterii, printre care oportunitățile de petrecere a timpului liber oferite de proprietari, frumusețea peisajelor din zonă și a atracților turistice, dar și a meniurilor

1. Cabana FeeLing

UNDE? Cizer, la 35 km de Zalău, la 100 km de Oradea și la 90 km de Cluj-Napoca

Cabana turistică FeeLing a fost deschisă anul trecut publicului. Situată la poalele de munte, cabana le oferă turiștilor care le trec pragul diferite activități inedite. Cabana este situată chiar la ieșire din satul Cizer spre Vânători, la poalele dealului care se întinde apoi în față. Turiștii care ajung aici beneficiază de condiții de cazare deosebite și activități inedite. La cabană turiștii au la dispoziție un teren de sport, un ciubăr pentru relaxare, dar și o sală de jocuri. Zona este cunoscută pentru peisajele deosebite, iar doritorii pot să călărească poneii care sunt disponibili la cabană.

Proprietarii oferă la cerere și gustări tradiționale din zona Cizer, pregătind platouri ardelenești cuonscute în zonă, dar și alte specialități de  ale locului. Cabana se închiriază integral, iar prețul variază în funcție de perioada sejurului și oferta turistică aleasă.

2. Pensiunea Sophia 

UNDE? Sat Sărmășag, la 30 km de Zalău, la 115 km de Cluj-Napoca și la 100 km de Oradea

Pensiunea Sophia, construită la standarde occidentale cu bani europeni, și-a deschis de curând porțile pentru turiști. Pensiunea este amplasată într-o zonă liniștită, înconjurată de verdeață.

Pensiunea este una inedită, unde proprietarii sunt foarte deschiși și „te răsfață” cu pălincă de prune din partea casei, dar organizează și petreceri la grătar, iar pentru grupruile mai numeroase se oferă posibilitatea de a servi diferite gustări specifice zonei sau chiar porc la proțap și multe altele. Pensiunea dispune de un ciubăr pentru relaxare, opt camere amenajate la standarde europene cu paturi matrimoniale și baie proprie, un living uriaș, dar și de o terasă înshisă și masă de ping-pong.

În general, pensiunea se închiriază integral pentru weekend la prețul de 2.400 de lei, dar se pot închiria și camere separate pentru turiști. Cei care îi trec pragul pot beneficia și de excusrii la Podgoria Silvania, la Băile Boghiș sau în alte zone turistice din apropiere.

3. Cabana Casa Vânătorului

UNDE? Sat Meseșenii de Sus, comuna Meseșenii de Jos, la 20 km de Zalău, la 100 de km de Cluj-Napoca, la 110 km de Oradea

Sitaută la ieșirea din localitatea Meseșenii de Sus, la poalele Meseșului, în zona unde erau vechile băi din comună cu apă sulfuroasă, Cabana Casa Vânătorului vă pune la dispoziție cinci camere amenajate în stil tradițional românesc, dar și un ciubăr cu apă fierbinte și o saună finlandeză realizată într-un mod mai inedit.

Cabana a fost dată în circuitul turistic abia anul trecut – 2020 – și este o locație foarte apreciată de turiști. De remarcat că locația se închiriază doar integral, iar prețul variază în funcție de perioada de ședere. Pentru un weekend petrecut aici trebuie să scoți din buzunar aproximativ 2.000 de lei.

4. Măgura Cottage

UNDE? sat Poiana Măgura, comuna Sărmășag – 35 km de Zalău, la 120 km de Cluj-Napoca, la 70 km de Satu Mare și la 100 km de Oradea

Măgura Cottage sau Căsuța Măgura este povestea tinerei Tunde Vass care a vrut să le arate tuturor că și acasă, la ea în comună, se poate face turism. A reușit, având în sapte și sprijinul familiei sale.

Tânăra sălăjeancă a fost plecată în Israel, unde a muncit la cel mai mare lanț de hosteluri din zonă, iar cu ideile despre turism pe care le-a dobândit de peste hotare a venit în țară, tocmai la Sărmășag, pentru a arăta lumii că și Sălajul este un județ frumos.

Cabana dispune și de o piscină care este disponibilă doar vara, însă ciubărul cu apă încălzită poate fi folosit pe tot timpul anului. Cabana dispune de șapte camere de cazare. Trei camere au baia la comun, iar în patru camere există și baie. Camerele sunt spațioase și mobilate cu bun gust.

Cabana se poate rezerva atât în întregime, cât și fiecare cameră separat. Costul pentru rezervare diferă în funcție de perioada anului. În medie, costul pentru a rezerva întreaga cabană pentru un weekend este de 2.500 de lei, iar în timpul săptămâni este 1.000 de lei pe noapte, dacă se închiriază în întregime.

5. Pensiunea Randra

UNDE? Șimleu Silvaniei, la 30 km de Zalău, la 90 km de Oradea, la 100 km de Cluj-Napoca

Amplasată într-un loc spectaculos, la ieșirea din orașul Șimleu Silvaniei spre Nușfalău, Pensiunea Randra a pus la dispoziție turiștilor inclusiv un cort încălzit, pentru a organiza super evenimente chiar și iarna.

Pensiunea Randra dispune de o suprafață foarte mare în exterior unde doritorii pot organiza evenimente după toate gusturile. Randra are singurul cort din zonă încălzit, astfel că evenimentul va fi o reușită. Mai mult, există un teren de fotbal, două lacuri de agrement și mult, mult verde.

De ținut minte: pentru a ajunge la Pensiune trebuie să urmați drumul național Șimleu Silvaniei – Nușfalău, iar la un moment dat, la ieșirea din Șimleu Silvaniei trebuie să virați pe un drum lateral la stânga, de unde mai mergi un kilometru pentru a da de spectaculosul loc.

Pensiunea Randra se închiriază la prețul de 90 de lei de persoană pe noapte.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.