Povestea tinerei interprete de muzică folclorică din Sălaj care câștigă concursuri peste consursuri. Are ca sursă de inspirație copilăria petrecută la Băbeni și Chieșd

sos de centura cover cover

Iulia Sârbu (17 ani) este una din tinerele speranțe ale folclorului din județul Sălaj. Elevă în clasa a XI-a la Liceul de Artă din Zalău, tânăra artistă a reușit performanța de a reprezenta cu cinste Sălajul la numeroase concursuri de muzică folclorică.

Salajul liber Pub

Tânăra artistă studiază canto popular alături de profesoara Seling Pop Rodica. Aceasta mărturisește că a crescut cu muzica populară încă de mică și că mereu a îndrăgit portul popular și tot ce ține de folclor și obiceiuri străbune.

„Bunicii mei se trag din două sate, satul Poienița comuna Băbeni și satul Sighetul Silvaniei comuna Chiesd, însă mereu mi-a plăcut să culeg câte ceva din fiecare zonă. De mic copil, vacanțele de vară mi le petreceam la țară alături de bunicii mei, care mi-au insuflat această dragoste față de cântecul popular, bunicul meu îmi cânta la vioară, iar bunica mea îmi povestea despre obiceiurile vechi de prin sat”, ne povestește tânăra.

Parfumuri

Parfumuri

De cântat s-a apucat la vârsta de 11 ani, atunci când a urmat cursurile de canto popular alături de Seling Pop Rodica. Tânăra a participat de atunci și până în prezent la diferite concursuri reușind să obțină numeroase premii respectiv Premiul I la Concursul de interpretare vocală ,,Magia Cântecului” , Oradea ; Premiul I la Concursul Internațional de Interpretare ,,Emanuel Elenescu” ,Piatra Neamț; Premiul I la Concursul de Interpretare Vocal- Instrumentală ,,Viva la Musica” ; Mențiune la Concurs de Interpretare a muzicii românești ,,Sigismund Toduță” , Bistrița- Năsaud; Premiul II la Festivalul ,, Mandru Cântec Sălăjean”, Zalău.

Anul acesta a fost prezentă alături de Ansamblul Artistic Profesionist „Porolissum” în cadrul spectacolului muzical-coregrafic „Mărțișoare muzicale” , unde a interpretat doina ,,Vară, vară, primăvară”.

Tânăra a reușit în urmă cu ceva timp să lanseze și o piesă inspirată din copilăria sa la țară alături de bunicii ei.

Pe viitor își dorește să urmeze cursurile la Academia de Muzică din Cluj-Napoca și să lanseze cât mai multe melodii și spectacole.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.