Concurs SUSPECT pentru funcția de purtător de cuvânt al Poliției Sălaj. Documentele vor ajunge pe masa judecătorilor de la Tribunalul Sălaj

Navo cover Navo cover

Alexandra-Ioana Sabău (26 ani) a câștigat concursul pentru funcția de purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Sălaj, însă toate documentele înregistrate în cadrul acestui concurs vor ajunge pe masa judecătorilor de contencios administrativ, după ce există suspiciuni cu privire la modul în care a fost admisă candidatura acestei tinere.

Cosmin Andreica, liderul sindicatului EUROPOL a confirmat pentru Sălajul Liber faptul că acest concurs desfășurat de IPJ Sălaj a ridicat multe semne de întrebare și că se va ajunge în instanță, pentru ca judecătorii să facă dreptate.

La concursul pentru funcția de purtător de cuvânt al IPJ Sălaj s-au înscris 10 candidați. Doi din cei zece au fost respinși la proba de analiză a dosarelor. Apoi, alți 5 au fost respinși după proba practică desfășurată la București. Au mai rămas în concurs, după proba practică doar Alexandra – Ioana Sabău, Maria Cristea și un ofițer din județul Bihor.  La această probă, Maria Cristea s-a clasat pe locul patru pe țară și pe locul întâi în județul Sălaj.

A urmat apoi însă proba scrisă, unde Alexandra-Ioana Sabău a obținut nota 9,55, în timp ce Maria Cristea a obținut nota 9,40. Sindicatul EUROPOL dezvăluie faptul că după afișarea rezultatelor s-au depus mai multe contestații, dar IGPR a decis ca acestea să fie soluționate tot de IPJ Sălaj.

„IGPR a trimis contestațiile spre soluționare la IPJ Sălaj, ori era și culmea ca inspectoratul să vină cu o decizie împotriva a ceea ce au decis înainte. Din câte știu, se va acționa acest concurs în instanță”, ne-a declarat Cosmin Andreica, președintele sindicatului EUROPOL.

Trebuie remarcat și faptul că Maria Cristea, deși este un purtător de cuvânt care excelează în activitate, a fost trasă pe linie „moartă” de Inspectoratul de Poliție al Județului Sălaj și înlocuită anul trecut din funcție de Ioana Rus, fost polițist la serviciul rutier. Maria Cristea, din câte se pare, a intrat în dizgrațiile conducerii de la Sălaj, iar aceasta trebuia înlocuită cu orice preț. Culmea, în timp ce conducerea IPJ Sălaj se pregătea să o înlocuiască, Maria Cristea era premiată de ministrul de Interne, Lucian Bode, pentru modul profesionist în care și-a desfășurat activitatea.

De remarcat că în contestația candidaților la această funcție se arată faptul că Alexandra Sabău, cea care a câștigat postul, nu îndeplinea condițiile legale pentru a participa la concurs.

„S-au depus contestații cu privire la faptul că persoana care a câștigat postul nu avea vechimea necesară pentru a se putea înscrie la concurs”, ne spune Cosmin Andreica.

Concret, una dintre cerințele postului era ca cel care se înscrie la concurs să aibă o vechime de minim 3 ani într-o funcție similiară. Totuși, Alexandra Sabău, după cum se susține în contestații, cât și în cererea către instanță, nu are vechime pe funcție, ea venind din departamentul de prevenirea criminalității.

Am contactat-o și pe Alexandra Sabău pentru un punct de vedere legat de vechimea sa pe funcție și despre concurs, însă aceasta nu ne-a răspuns până la finalizarea acestui material la întrebări.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.