Generalul Stanca dezvăluie cum „l-a inventat” pe politicianul Septimiu Țurcaș. Liderul PD a prezis condamnarea acestuia încă din 2012

Navo cover cover cover

Pe vremea când Bode era încă un mic copil în ale politicii, iar Septimiu Țurcaș nici nu exista pe scena publică din Sălaj, lega în politica din județ era făcută de două nume grele, a căror „moștenitori” conduc astăzi Sălajul – Tiberiu Marc la PSD și Viorel Stanca la PD.

Salajul liber Pub

Generalul Stanca a decis să vorbească în exclusivitate pentru Sălajul Liber despre cum l-a „inventat” politic pe Septimiu Țurcaș, cum a prevăzut condamanrea acestuia și alte detalii din PD.

„Eram colaborator cu directorul unei bănci din Zalău. Asta era în 2004 înainte de alegeri. La PD ne trebuia neapărat candidat la Șimleu Silvaniei pentru Primărie. L-am găsit pe Septimiu într-o bancă din Șimleu. L-am lămurit, a tot stat și s-a gândit și apoi a acceptat să vină în PD”, rememorează Viorel Stanca.

Viorel Stanca povestește că Septimiu Țurcaș încă din timpul regimului comunist era un mare fan al dreptei. Septimiu era urmărit de securitate pentru că făcea parte dintr-o mișcare de tineri care îl simpatizau pe Iuliu Maniu, susține Stanca.

Mai mult, în campania de la alegerile locale din 2012 Viorel Stanca a prezis că Septimiu Țurcaș iese din Primăria Șimleu Silvaniei condamnat.

„Da, am declarat în 2012 pentru că el m-a jignit tot așa într-o declarație. Am spus atunci că Septimiu va fi condamant. Eu credeam însă că într-o altă speță, nu în aceasta”, spune Viorel Stanca despre fostul primar din Șimleu Silvnaiei, condamnat la închisoare cu suspendare.

Viorel Stanca rememorează însă faptul că a avut mereu încredere în Septimiu Țurcaș și că l-a văzut un om foarte competent. Mai mult, Stanca ne declară că primul la care i-a propus să preia șefia PD a fost Ioan Abrudan. Al doilea a fost Septimiu Țurcaș. Abia apoi a apărut Lucian Bode în peisaj.

„M-a refuzat Abrudan, apoi m-am dus la Septimiu Țurcaș și i-am spus să vină președinte la PD în locul meu. Septimiu m-a refuzat susținând că vrea să rămână primar la Șimleu Silvaniei. Abia apoi m-am dus la Bode”, susține Stanca.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.