Ministrul Educației dezminte o informație sensibilă. Războiul din PNL a trecut la faza pe fake news

Navo cover cover

În presă a apărut, miercuri, informația că ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a instalat-o vineri pe educatoarea Karina Bode, soția colegului său de Guvern, Lucian Bode, la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație din subordinea Ministerului Educației, „pe un post dedicat”. Informația a fost dată pe surse de Edupedu.ro, jurnalștii susținând că educatoarea Karina Bode este detașată astfel de pe funcția de director al Grădiniței nr. 12 din Zalău direct în corpul experților în științele educației și politici publice, în instituția care concepe subiectele tuturor examenelor naționale și care creează curriculumul școlar, deși în urmă cu 4 zile Inspectoratul Școlar Sălaj a numit un alt director la grădinița condusă din 2016 de soția ministrului de Interne.

Salajul liber Pub

ÎN REPLICĂ, ministrul Educației, dezminte informația. Într-un comunicat de presă Sorin Cîmpeanu susține că INFORMAȚIA este falsă.

„Ministerul Educației infirmă categoric informațiile apărute în mass-media referitoare la angajarea doamnei Karina Bode la Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE). Informația este falsă!

Doamna Karina Bode nu este angajata Ministerului Educației și nici a Centrului Național de Politici și Evaluare în Educație (CNPEE).

Nu a fost înregistrată nicio cerere de detașare în interesul învățământului pe numele doamnei Karina Bode.

Pe de altă parte, în sistemul de educație au existat doar anul acesta peste 20.000 de detașări în interesul învățământului. Detașarea este o procedura legală, constituind un drept al oricărui cadru didactic titular”, potrivit cominicatului de la Ministerul Educației.

preluare Stiri pe Surse

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.