Căsuța cu piscină din inima pădurii. Cea mai spectaculoasă pensiune din Sălaj

Navo cover cover cover

Ne place să credem că și în Sălaj se poate face turism de calitate. Avem locuri de poveste, peisaje de basm, iar în ultima perioadă apar și tineri cu inițiativă care demonstrează că și la noi se poate, că și la noi este la fel de frumos ca afară, poate mai frumos.

Salajul liber Pub

Cauți un loc liniștit, în natură, departe de forfota orașelor, unde ai vrea să-ți mai ștergi din minte ceea ce trăim acum? Hai cu noi să-ți arătăm un loc de poveste cu care nu ai cum să dai greș!

UNDE? Poiana Măgura, comuna Sărmășag – 35 km de Zalău, la 120 km de Cluj-Napoca, la 70 km de Satu Mare și la 100 km de Oradea

Vă arătăm astăzi o căsuță, desprinsă parcă din basemele lui Petre Ispirescu. Măgura Cottage sau Căsuța Măgura este povestea tinerei Tunde Vass care a vrut să le arate tuturor că și acasă, la ea în comună, se poate face turism. A reușit, având în sapte și sprijinul familiei sale.

Tânăra sălăjeancă a fost plecată în Israel, unde a muncit la cel mai mare lanț de hosteluri din zonă, iar cu ideile despre turism pe care le-a dobândit de peste hotare a venit în țară, tocmai la Sărmășag, pentru a arăta lumii că și Sălajul este un județ frumos.

Nu a vrut să construiască o pensiune oarecare, ci o poveste, așa cum sunt și zilele petrecute de turiști la Căsuța Măgura. Așa s-a decis să construiască pensiunea într-un sat unde astăzi mai locuiește o singură persoană, și care părea pe cale de dispariție.

Cu această investiție, satul capătă încet și sigur viață, iar tot mai multe persoane sunt atrași de farmecul locului.

Prima versiune a cabanei a fost realizată în 2008, când a muncit la construcție alături de părinți. A urmat apoi marea extindere, care s-a realizat anul trecut, atunci când tânăra a  decis să amenajeze și piscină, dar să amplaseze și un ciubăr.

Pentru a fi pe placul turiștilor, pe tot permietrul pensiunii au fost aplasate hamace, cele mai interesante fiind pe terasă, de unde poți admira toată zona, sau lângă un mic curs de apă. Mai mult, a fost realizat și un teren de fotbal, dar și o zonă unde cei care ajung aici pot juca tenis de masă sau darts.

Piscina este disponibilă doar vara, însă ciubărul cu apă încălzită poate fi folosit pe tot timpul anului. Pensiunea a ajuns în scurt timp să fie foarte căutată de turiști, atât din județul Sălaj, cât și din celelalte județe limitrofe, sau chiar mai departe.

Cabana dispune de șapte camere de cazare. Trei camere au baia la comun, iar în patru camere există și baie. Camerele sunt spațioase și mobilate cu bun gust.

Cabana se poate rezerva atât în întregime, cât și fiecare cameră separat. Costul pentru rezervare diferă în funcție de perioada anului. În medie, costul pentru a rezerva întreaga cabană pentru un weekend este de 2.500 de lei, iar în timpul săptămâni este 1.000 de lei pe noapte, dacă se închiriază în întregime.

Personalul cabanei le pune la dispoziție turiștilor biciclete pentru a se plimba prin pădure sau prin împrejurimi, dar și masă, la cerere. De reținut faptul că pensiunea nu dispune încă de bucătărie, iar proprietarii colaborează cu alte firme de pe zonă care pot aduce la cerere mâncare pentru cei cazați.

Pentru a ajunge la Măgura Cottage este foarte simplu. Din orice colț de lume vi, pe drumul European E81 care leagă Satu Mare de Zalău, la intrarea în Sărmășag virezi pe drumul spre Lompirt. De acolo mergi până la Biserica Reformată din Ilișua, iar mai departe urmezi singura stradă care duce spre Poiana Măgura.

Locația cabanei este trecută și pe Google Maps, iar drumul este în totalitate asfaltat.

De remarcat că administratorii pensiunii au planuri mari de viitor. Aceștia își doresc să acceseze fonduri europene și să se extindă. Proiectul prevede construirea unei zone de wellness în natură, cu spa și multe alte facilități.

Pentru cei care doresc mai multe detalii, pot căuta pensiune pe Facebook – Căsuța Măgura/Magura Cottage, dar și pe Instagram.


CITEȘTE și —> Dacă ești din Sălaj trebuie să ajungi aici o dată în viață. 8 sate uimitoare, mai puțin umblate

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.