Vă mai aduceți aminte de Onorica Abrudan? Cu ce se ocupă una dintre cele mai importante femei din politica sălăjeană

Navo cover cover cover

Onorica Abrudan (58 ani) a fost una dintre cele mai de succes femei din politica din Sălaj. A plecat poate prea repede din sfera politică a județului, pentru că, cel mai probabil mai avea multe de realizat pentru comunitatea din Zalău.

Salajul liber Pub

Onorica Abrudan a fost fără doar și poate un important lider politic, reușind să se impună în politica mare din Sălaj în anii în care femeile nu prea aveau acces la funcții de conducere și erau oarecum puse la „zid”. Onorica Aburdan a reușit însă să demonstreze că și o femeie se paote impune în politica din Sălaj și a deschis drumul a numeroase reprezentante a sexului frumos în politica sălăjeană.

Onorica Abrudan a fost în perioada 2004 – 2008 viceprimar al Zalăului din partea PD, în primul mandat al primarului Radu Căpîlnașiu. Onorica Abrudan a mai fost și subprefect al județului Sălaj în perioada 2009 – 2012.

La alegerile din 2012, Onorica Abrudan a candidat pentru un fotoliu de deputat în Parlamentul României din partea PP-DD și a reușit să strângă peste 12 la sută din voturile sălăjenilor. Atunci, Onorica Abrudan s-a pus în fața mărețului USL, construcția de stânga-dreapta din România (PSD + PNL) care a zdrobit tot ce prindea în cale.

Acela a fost și momentul în care femeia de succes a politicii sălăjene a decis să plece la București. Onorica Abrudan este de nouă ani la Ministerul Dezvoltării, unde ocupă funcția de consilier. La ora actuală se ocupă de Centrul Operativ pentru Situații de Urgență din cadrul ministerului.

Este de apreciat faptul că Onorica Abrudan a deschis ușa a numeroși primari din Sălaj care au mers la Ministerul Dezvoltării pentru a obține fonduri spre a dezvolta comuna, mai ales în cadrul programelor PNDL I și PNDL II, când primarii sălăjeni au primit numeroase fonduri de la Ministerul Dezvoltării.

„Mă pregătesc să ies la pensie”, a fost replica Onoricăi Abrudan, atunci când am întrebat-o cu ce se mai ocupă și care sunt planurile sale de viitor.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.