Urmează negocierile politice. Cine va fi noul prefect de Sălaj, Florin Florian sau Adriana Sabou?

Navo cover cover cover cover cover

Odată cu ieșirea UDMR de la Guvernare, există șanse mari ca în noul Guvern Ciolacu maghiarii să-și piardă și funcțiile la nivel înalt, precum cele de prefect, care semnifică reprezentarea Guvernului în teritoriu. De altfel, presa centrală care l-a citat pe președintele PNL, Nicolae Ciucă a anunțat faptul că în noul cabinet Ciolacu, sunt șanse foarte mari ca prefecții UDMR să nu se mai regăsească.

Salajul liber Pub

La ora actuală, prefectul de Sălaj, reprezentant al Guvernului în teritoriu este UDMR-istul din Sărmășag, Dari Toma. Dacă cele afirmate de Nicolae Ciucă se vor concretiza, atunci în cel mai scurt timp de la investirea noului Guvern PSD-PNL, UDMR-istul Dari Toma nu se va mai regăsi în această poziție de subprefect și va pleca fie la Inspectoratul Școlar Județean, de unde a fost investit în funcție, fie la liceul din Sărmășag, de unde a făcut pasul spre politica mare.

Salajul liber Pub

De altfel, liderii importanți ai PNL și PSD din Sălaj au afirmat că o decizie în acest sens s-ar putea lua chiar săptămâna viitoare. La ora actuală, în Prefectura Sălaj există și doi subprefecți, unul propus de PSD, Florin Florian, iar celălalt al PNL, Adriana Sabou.

Florin Florian a mai ocupat postul de prefect în timpul guvernării PSD, având experiență administrativă și politică la nivel înalt. Acesta este și prim-vicepreședintele PSD Sălaj și principalul contracandidat al lui Dinu Iancu-Sălăjanu, îndrăgitul artist, lider al PNL Sălaj, care va trebui să poarte aceste negocieri cu Ionel Ciunt, cel mai apreciat politician la ora actuală din județul Sălaj, lider al PSD Sălaj.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.