Doctor Florian Neaga: „Crizei Covid-19 îi punem capăt ca cetățeni responsabili; guvernanții nu au reușit să fie credibili”

sos de centura cover cover

Doctorul Florian Neaga, deputat ales pe listele PSD Sălaj a ieșit public și a transmis că acestei crize de coronavirus îi putem pune capăt doar dacă suntem cetățeni responsabili, asta deoarece guvernanții nu au reușit să fie credibili.

Florian Neaga: „Un semnal deosebit de bun este că populația a luat atitudine față de criza Covid-19, care a avut în ultimele săptămâni vârfuri dramatice. Se înregistrează cifre record de vaccinări în aceste zile. Ceea ce înseamnă că românii au înțeles să se protejeze ca societate de răspândirea bolii, care ucide și provoacă sistemului de sănătate neajunsuri periculoase.
Oamenii fac acum din proprie inițiativă, din responsabilitate civică, ceea ce guvernanți nu au reușit, pentru că nu au fost credibili și nu au acționat credibil. Iar românii sunt acum din nou cu un pas înaintea guvernanților, prinși pe picior greșit și cu o reacție prea lentă față de numărul mare de oameni care doresc vaccinarea. Cetățenii stau la cozi pentru a se vaccina; centrele de vaccinare ar trebui acum să fie mai multe și să aibă program prelungit.
Ar trebui maximizată șansa voinței oamenilor de a se vaccina, pentru că dacă ritmul se menține bun putem ajunge până la sfârșitul anului peste pragul de 70 la sută de români imunizați, fapt ce ar minimaliza răspândirea bolii, iar sistemul de sănătate ar scăpa de presiunea uriașă și ar putea reveni la normalitate. Prea multă vreme bolnavii cronici au întâmpinat mari probleme în a avea acces la tratament adecvat în spitale”, transmite doctorul sălăjean.
Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.