Spectacolul vinului la Fort Silvan – un eveniment unic în Sălaj

sos de centura cover cover

La Crama Fort Silvan s-a desfășurat ieri, 11 iunie, un eveniment unic în județul Sălaj – primul concurs de vin de înaltă clasă, desfășurat între cei mai cunoscuți producători din județul nostru, dar și din Satu Mare și alte județe.

Salajul liber Pub

În total, la Crama Fort Silvan au fost înscrise în concurs 99 de sortimente de vin din mai multe județe ale zonei. Evenimentul a fost unul inedit și pe placul tuturor celor prezenți. După concursul propriu-zis de vinuri, la Crama Fort Silvan a avut loc un spectacol muzical susținut de Formația Orion, dar și o degustare de mâncare tradițională din zonă. „Vedeta” gastronomică a evenimentului a fost un preparat realizat la proțap.

Parfumuri

Parfumuri

Trebuie să amintim că un grup de crame din Sălaj a luat o hotărâre îndrăzneață. Nu neaparat atât din cauza limitării, ci pentru că a trebuit să realizeze faptul că în vânzarea de vinuri există nevoie cooperare și de dezvoltarea unui management comercial comun. Prin urmare, a creat crama ”Szil”, în limba română ”Cramele Ulm”(denumirea provine de la numele din limba maghiară a județului Sălaj-Szilágy(szil=ulm), zona sălajului fiind pe vremuri acoperită cu ulmi).

Antreprenorii Dumitru Blaga din Șimleu Silvaniei, Zsolt Ágoston – Carastelec, Attila Szoboszlai, respectiv Fort Silvan, și Andrea Szekrényes – Camăr au înființat o cooperativă de comerț care își propune ca scop așezarea nectarului excelent și maturat în cramele din regiune într-un loc demn în magazinele și restaurantele țării, respectiv trimiterea acesteia chiar și dincolo de hotare.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.