FOTO. Cum arată Tabăra Școlară „Izvoarele Barcăului”, un loc de agrement pentru elevi lăsat în paragină

Navo cover cover

Tabăra Școlară „Izvoarele Barcăului” din satul Tusa, comuna Sâg, primea pe vremuri sute, poate chiar mii de elevi atât din Sălaj, cât și din alte județe ale României.

Salajul liber Pub

A fost considerată mult timp o bijtuerie a învățământului sălăjean, pentru că aici copiii se putea relaxa în voie, datorită frumuseții locului și a condițiilor care erau odinioară.

Tabăra este așezată într-un peisaj mirific, nu departe de Izvoarele Barcăului. Aici există și numeroase zone de drumeție marcate pe harta turistică, dar și oportunități de petrecere a timpului liber.

Tabăra Școlară este astăzi, din păcate, o ruină. Spațiile de joacă pentru copii sunt ruginite, clădirile au avut mult de suferit din cauza intemperiilor iar peisajul din curte este sinistru. Tot peisajul sumbru este completat de un ARO lăsat în curtea instituției, afectat serios și el de rugină.

Tabăra de la Tusa a fost închisă în anul 2019 după un control al celor de la DSP care au realizat că nu se mai poate caza nimeni aici pentru că condițiile sunt improprii.

Din anul 2015 se tot promit investiții în această tabără școlară. Astfel, în 24 martie 2015 presa locală titra că Prefectura și Consiliul Județean Sălaj se vor implica pentur a găsi o sursă de finanțare ca să reabiliteze tabăra. Nimic concret însă. Doar promisiuni.

La fel, la finele anului trecut, cei de la Direcția Județeană de Tineret și Sport Sălaj (DJTS) susțineau pentru alt ziar că vor face tot posibilul să găsească o sursă de finanțare pentru a salva tabăra.

Nu s-a găsit deocamdată nicio sursă de a finanța reabiltiarea, iar astfel tabăra ajunge treptat, o ruină.

O altă tabără școlară din Sălaj a fost cea de pe Meseș. Tabăra Școlară Meseș a avut o soartă mai cruntă decât ce din Tusa. Tabăra a dispărut ca urmare a unui incendiu ce a avut loc în vară.

Am încercat să-l contactăm pe directorul Direcției de Sport Sălaj, dar fără succes.

La fel, Prefectura Sălaj ne-a transmis că nu se ocupă de tabără, iar cei responsabili sunt cei de la DJTS Sălaj.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.