Cine este și cum gândește o elevă de zece din Zalău, olimpică la informatică

Navo cover cover cover

Irina Oltean de la Colegiul Național „Silvania” din Zalău este una dintre cele patru eleve din Sălaj care au obținut media zece la Examenul de Bacalaureat. Tânăra, pasionată de informatică, baschet și desen a  primit zece pe linie la disciplinele limba română, matematică și informatică. Aceasa a fost înainte elevă la Școala Gimnazială „Simion Bărnuțiu” din Zalău, iar ulterior, la liceu, s-a axat pe matematică-informatică.

Salajul liber Pub

Irina Oltean este una dintre cele mai apreciate eleve la disciplina informatică, reușind performanțe notabile. Astfel, în clasa a IX-a a câștigat premiul întâi la Olimpiada Județeană de Informatică, iar în clasa a X-a s-a clasat a doua la același concurs, în timp ce în clasa a XI-a a obținut din nou premiul întâi la aceeași olimpiadă de informatică.

Tânăra este de părere că pentru a atinge performanța, nu trebuie să fii tocilar. Aceasta consideră că este nevoie de un echilibru între ceea ce este util și ceea ce îți face plăcere. Eleva reunoaște că niciodată nu și-a sacrificat hobby-urile pentru a obține rezultate școlare.

„Consider că pentru a atinge performanța, nu trebuie să fii tocilar. Este necesar un echilibru între ceea ce este util și ceea ce îți face plăcere, echilibru pe care l-am descoperit de-a lungul anilor de liceu. Nu mi-am sacrificat hobby-urile pentru rezultatele școlare și nu recomand acest lucru nimănui. În plus, mă bucur că am format o pasiune pentru una dintre materiile la care am susținut Examenul de Bacalaureat, informatica, și ca am avut mereu sprijinul necesar pentru a îmi îndeplini scopurile”, ne spune Irina Oltean.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.