FOTOREPORTAJ! Zeci de voluntari din Șimleu Silvaniei și comuna Pericei s-au luptat ore în șir să stingă un incendiu de proporții

Navo cover cover

Un incendiu de proporții a izbucnit astăzi, în jurul orei 16:20 la ieșirea din Șimleu Silvaniei spre Bădăcin. Flăcările s-au extins rapid, din cauza vremii. La fața locului au ajuns zeci de pompieri din trei unități – Zalău, Șimleu Silvaniei și Nușfalău. În total, au ars zeci de hectare de vegetație, cât și pădure.

Salajul liber Pub

Totuși, din cauza faptului că flăcările s-au extins și s-au creat trei focare mari, au fost chemați pompieri inclusiv din timpul liber. Din fericire, a ars doar vegetație și pădure. La fața locului, pe lângă pompieri, au intervenit și zeci de voluntari. Astfel, viceprimarul din oraș, Cosmin Man a ajutat pompierii alături de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență (SVSU).

Nu doar cei de la SVSU au fost însă prezenți. Mai mulți orășeni, cât și localnici din Bădăcin și Pericei au venit să dea o mână de ajutor pentru că exista pericol ca flăcările să ajungă la o fermă din zonă, dar și la unele case din Bădăcin. Numeroase cisterne cu apă au apărut la locul incendiului pentru a ajuta la stingere, dar și foarte mulți localnici din zonă. Aceștia s-au înarmat cu uneltele de pe lângă casă și au pornit la stingerea incendiului.

Timp de trei ore, pompierii, alături de voluntari, s-au luptat cu flăcările. A fost solicitat și ajutorul armatei de la unitatea militară din oraș pentru a venit cu o cisternă cu apă. Până la urmă, la ora 19:00, incendiul a fost lichidat.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.