Satul de poveste din Sălaj, aproape părăsit, în care mai trăiesc doar 2 oameni

Navo cover cover cover

Frâncenii de Piatră, din comuna Gâlgău, este unul dintre cele mai spectaculoase sate din județul Sălaj. Satul, aproape părăsit, este situat într-o zonă de poveste din județ, aproape de limita spre Maramureș.

Salajul liber Pub

Doar doi oameni mai trăiesc aici permanent. La ultimul recensământ, cel din 2011, figurau 9 locuitori, însă, în ultimii zece ani, satul s-a depopulat. Permanent, sunt doi oameni, însă, în weekenduri sau de sărbători, mai ajung aici și cei care și-au ridicat câte o căbănuță în zonă.

Peisajele din sat sunt însă spectaculoase, aici existând și o biserică veche. Biserica din sat este situată pe o culme înaltă și poate fi vizitată. Impresionant este și drumul de acces spre localitate, care trece printr-o pădure. Drumul este asfaltat în totalitate, iar frumusețea zonei este una care merită văzută dacă ai drum spre Gâlgău.

Satul a fost atestat documentar pentru prima dată în anul 1592 sub numele de Frinkfalva. În zonă există și o peșteră – Frânceni. Gura peșterii are o lățime de 6 metri și o înălțime de 2,5 metri.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.