Povestea tinerei din Zalău care își va trăi visul printre nori. Zălăuanca explică cum poți ajunge însoțitor de zbor

Navo cover cover

Alysa Bejenariu (20 de ani ) este o tânără ambițioasă din Zalău care își vede visul îndeplinit – acela de a ajunge însoțitor de zbor pe aeronavele unei companii cunoscute din lume. Este greu, dar nu imposibil de a avea o astfel de meserie prin intermediul căreia poți să vezi toată lumea de la mii de metri altitudine, iar tânăra a decis să le explice tuturor cum pot să ajungă să aibă o astfel de meserie.

Salajul liber Pub

Imediat după ce a termiant liceul, Alysa s-a înscris la o școală de însoțitori de bord care a durat o lună. Apoi a primit un atestat de însoțitor de bord în aviație. După câteva luni a fost chemată la un interviu la București de cei de la compania Ryanair. A fost acceptată după mai multe teste, iar apoi a fost chemată la un curs de pregătire în Hahn, Germania.

Cursurile sunt destul de dificile. A avut două examene inițialte pe care dacă nu le treci, pleci acasă. Apoi încep cursurile practice, inclusiv pe aeronava Boeing 737-800 pe care urmează să zboare.

Primele zboruri ca însoțitoare de zbor le vsa avea în luna martie, atunci când va avea opt zboruri supravegheate, iar după, dacă trece cu brio peste acestea, urmează să fie repartizată pe aeronavă. Toate zborurile tinerei zălăuance vor fi în zona aeriană a Europei.

Alysa explică tuturor cum pot deveni însoțitor de zbor. Aceasta susține că inițial trebuie să aplice la un interviu care se desfășoară online sau într-o locație aleasă de școala de însoțitori de zbor. Imediat după ce treci interviul urmează un curs pentru a dobândi un atestat de zbor pentru tipul de aeronavă pe care îl are compania, dar și pentru un atestat de zbor în aviație generală.

De precizat că la curs se învață cum să acorzi primul-ajutor, teoria zborului și securitatea în aer.

De precizat că unele companii au reguli stricte în ceea ce privește tatuajele, părul și aspectul fizic.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.