O poveste tristă din Sălaj: un copil de 14 ani, olimpic național, locuiește într-un grajd

Navo cover cover

Campania „Facem Marea Unire a Sălăjenilor” descoperă zi de zi noi povești de viață din județ, unele mai triste decât altele. De 1 Decembrie mergem în „Sălajul Faptelor Bune” și încercăm să facem cât mai mulți copii fericiți!

Salajul liber Pub

Andrei are 14 ani, merge la Școala din Dragu, sat unde locuiește într-un vechi grajd alături de mama lui. Camera grajdului îi este și sufragerie și bucătărie și dormitor. Au și un hol, dar nu este amenajat, ci e folosit doar cât să intre în micuța lor odaie.

Dacă e vara face baie afară, la soare, dacă e iarnă, se spală cum poate în micuța lor încăpere. De școală și educție nici nu ai putea vorbi când auzi unde locuiește. Asta doar dacă nu ai afla de la dascălii săi că este olimpic național!

(explicație foto: Andrei, în timp ce proba haine primite ca donație de la profesorul său de sport, Cosmin Ardelean)

Andrei a ajuns la Olimpiada Națională de Oină, fiind remarcat de profesorul său de sport, Cosmin Ardelean. De altfel, dascălul l-a scos pe elev pentru prima dată în lumea largă. Așa  a ajuns Andrei în anul 2019 până la Complexul Olimpic de la Izvorani și la Casa Regală a României!

Nu mulți îi știu drama prin care trece. La învățătură face ce poate. Este un elev de nota 5-6, dar dacă te raportezi la condițiile vitrege în care trăiește, îl putem numi un elev de ZECE! Asta și pentru că este unul dintre cei mai cuminți copii din clasă. Este respectos, nu face prostii, salută pe toată lumea, iar atunci când are timp deschide și manualul. Doar atunci când este liber, deoarece în mare parte a timpului său de după școală merge la muncă agricolă, pentru a câștiga și el un ban pentru a-și putea alina traiul greu.

Mama lui Andrei și grajdul în care locuiește

(explicație foto: mama lui Andrei și intrarea în grajdul unde locuiește)

Profesorul Cosmin Ardelean, cel care i-a descoperit povestea și s-a implicat mult să-l ajute are doar cuvinte de laudă la adresa lui Andrei.

„Apreciez că manifestă interes față de scoala, nu absentează și este de un bun simț desăvârșit. Acesta este și olimpic național (mentiune) la oina, participând în anul 2019 la etapa națională de la Izvorani cand am fost și la Casa Regală”, ne spune Cosmin Ardelean.

Pe 1 Decembrie facem Marea Unire a Sălăjenilor, iar Andrei este unul dintre copiii neștiuți ai Sălajului pe care vom încerca să-l facem fericit! Pentru că împreună am demonstrat mereu că suntem o adevărată forță, iar copiii au nevoie în viața lor de voi, toți cei cu suflet mare care ne sunteți alături!

Vi cu noi?! Dă un mail la eduard@salajulliber.ro și te așteptăm să oferim împreună un zâmbet unor copii ca acesta!

Distribuie articolul
Comentarii: 1

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.