Cine este avocata Alexandra Hidan-Toloman, tânăra care reprezintă comunitatea din Zalău

casador cover

Alexandra Hidan-Toloman (30 ani) este una dintre tinerele avocate din Sălaj care reprezintă sălăjenii în instanțele de judecată în diferitele probleme pe care le au.

Salajul liber Pub

Printre acestea însă, Alexandra, s-a decis să se implice activ și să reprezinte comunitatea vulnerabilă din Zalău care este terorizată, la propriu, de un om al străzii – Marian Iuliu – poreclit „ciocolată”.

Prima care s-a plâns avocatei a fost tocmai secretara acesteia, care în drum spre birou a dat peste omul străzii și care s-a legat de ea. După ce a auzit povestea de la tânăra secretară, avocata nu a stat pe gânduri și a făcut un apel la zălăuani să-i transmită ce probleme au mai întâmpinat cu acesta.

Avocata Alexandra Hidan a primit sute de mesaje, filmulețe, imagini și mărturii, iar din acestea 23 s-au concretizat într-o petiție pe care aceasta a depus-o la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zalău, cerând internarea medicală a omului străzii.

Alexandra Hidan-Toloman este una dintre tinerele care au decis să se implice activ și în mod gratuit în viața urbană a municipiului Zalău. Tânăra este absolventă a Colegiului Național „Silvania”, urmând mai apoi cursurile în drept la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

În anul 2014 a fost admisă în urma examenului de Barou, iar din 2015 profesează în meseria de avocat în cadrul Baroului Sălaj. Tânăra este specialziată mai mult pe partea de civil, iar în prezent colaborează cu avocatul Cristian Tărău, care este și consilierul cu atribuții de decan al Baroului Sălaj, dar și cu avocata Kovacs Timea.

„Am ales avocatura pentru că este un domeniu dinamic, ceea ce implică muncă de cercetare în majoritatea spețelor pentru găsirea soluțiilor juridice adecvate pentru clienții pe care îi reprezentăm. Totodată, fiind o profesie liberală, ai independență și libertate în organizarea programului și a activităților desfășurate în cadrul biroului”, ne-a declarat Alexandra Hidan.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.