REPORTAJ! Sub conducerea profesorului Gheorghe Bancea, Casa Corpului Didactic Sălaj renaște și este plină de activitate

sos de centura cover

Profesorul Gheorghe Bancea (51 ani) demonstrează că poți face performanță în orice condiții, fără să te plângi că ai prea puțin personal în instituție, așa cum este cazul Casei Corpului Didactic (CCD) Sălaj, instituție ce funcționează la parterul Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

Salajul liber Pub

Gheorghe Bancea, profesor de istorie la Colegiul Tehnic „Alexandru Papiu Ilarian” din Zalău și fost director al Școlii Gimnaziale „Corneliu Coposu” din Zalău, reușește în fiecare zi să schimbe în bine imaginea instituției și să aducă un plus valoare.

Salajul liber Pub

Profesorul este directorul Casei Corpului Didactic Sălaj din luna mai a anului trecut. De atunci și până în prezent, în instituție au avut loc schimbări importante în bine, astfel că instituția se poate lăuda cu peste 700 de cadre didactice care s-au format în acest timp în cadrul CCD Sălaj.

De altfel, trebuie menționat că misiunea Casei Corpului Didactic Sălaj este promovarea inovaţiei şi a reformei în educaţie, asigurarea cadrului pentru dezvoltarea instituţională a unităţilor de învăţământ preuniversitar, pentru dezvoltarea personală şi în profesie a personalului încadrat, în corelaţie cu standardele ocupaţionale şi de formare continuă, cu standardele de calitate şi cu sistemul competenţelor profesionale şi transversale necesare evoluţiei în cariera didactică, precum şi în conformitate cu politicile şi strategiile naţionale şi europene în domeniul educaţiei.

La ora actuală, în cadrul Casei Corpului Didactic Sălaj sunt disponibile 12 programe acreditate pentru profesori, dar și 36 de programe avizate. Aici trebuie menționat faptul că două din aceste programe sunt noi și acreditate în mandatul lui Gheorghe Bancea.

Casa Corpului Didactic este la ora actuală partener și într-un proiect finanțat cu bani europeni POCU – Prof – Profesionalizarea carierei didactice prin activități de mentorat. Proiectul este coordonat de Ministerul Educației și are parteneri patru universități, respectiv 11 unități județene ale Casei Corpului Didactic fiind partenere. Proiectul urmărește schimbarea paradigmei privind cariera didactică.

Trebuie precizat că unitatea județeană Sălaj a Casei Corpului Didactic este coordonatoare a acestui proiect și pentru activitatae colegilor din județele Satu Mare și Bihor.

În Sălaj, în cadrul acestui proiect au fost incluse unitățile de învățământ – Liceul Pedagogic „Gheorghe Șincai” Zalău, Colegiul Național „Silvania” Zalău, Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Zalău, Școala Gimnazială „Silvania” Șimleu Silvaniei și Liceul din Crasna.

În cadrul proiectului în județ se va dota o sală de clasă cu echipament pentru activitatea de mentorat, iar 40 de dascăli vor urma cursuri de formare și vor deveni la rândul lor formatori pentru alți colegi profesori.

De remarcat că pe lângă aceste proiecte, Casa Corpului Didactic Sălaj, după cum ne spune și Gheorghe Bancea, desfășoară periodic activități culturale, metodice și științifice.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.