REPORTAJ! Bănișor, o comună unde administrația locală face treabă foarte bună

sos de centura cover

Administrația locală de la Bănișor face pași importanți pentru modernizarea comunei. Infrastructura este bine pusă la punct, iar în prezent se muncește la proiectul de aducțiune de apă. Mai mult, majoritatea străzilor au fost asfaltate, iar instituțiile sunt moderne și deschise spre nevoile cetățenilor.

Salajul liber Pub

Primarul comunei, Sorin Eugen Maxim, a fost reales anul trecut cu 53,6% din totalul voturilor, fiind un primar implicat activ în viața comunității. Acesta nu se ferește să se afișeze mereu alături de cetățeni, fiind preocupat de bunul mers al treburilor gospodărești din comună.

În prezent, în comuna Bănișor se derulează proiectul major de aducțiune de apă. Lucrările sunt în toiul execuției.

Salajul liber Pub

Proiectul vizează extinderea sistemului de alimentare cu apă în zona Vârșolț – Crasna – Ban – Cizer, iar valoarea lucrărilor realizate cu sprijinul Companiei de Apă este de 1.966.820.898 lei.

În comună s-a derulat și un proiect important privind asfaltarea străzilor comunale, dar și realizarea unui pod. Astfel, prin fonduri atrase prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) s-au asfaltat mai multe străzi din comuna Bănișor.

Comuna Bănișor se poate lăuda că are majoritatea străzilor comunale asfaltate. Valoarea ultimului proiect finalizat este de 9,7 milioane de lei, bani atrași prin PNDL. În cadrul proiectului s-a realizat și un pod peste Valea Banului.

Prin fonduri europene, comuna Bănișor a reușit să achiziționeze și un utilaj multifuncțional. Valoarea acestuia a fost de 50.000 de euro.

De remarcat că în comună căminele culturale sunt moderne și bine puse la punct, iar școlile sunt în stare foarte bună, fiind clădiri moderne.

Un alt proiect al administrației de la Bănișor a vizat montarea de panouri electrice pentru informarea populației. Astfel de panouri informative au fost montate pe sediul Primăriei Bănișor, dar și pe unitățile de învățământ. Acestea indică data, ora și temperatura, iar atunci când are loc o stare civilă, Primăria Bănișor afișează public că le dorește casă de piatră îndrăgostiților.

În comună există inclusiv un after school, dar și un teren de fotbal foarte bun, iar administrația locală condusă de primarul Sorin Eugen Maxim are planuri mari și pentru cei trei ani câți mai sunt până la următoarele alegeri. Astfel, în acest mandat, primarul Bănișorului speră să realizeze cât mai multe proiecte în folosul cetățenilor și să demonstreze că a fost ales pentru binele comunei și al comunității.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.