O poveste de succes: din simplu muncitor peste hotare, un sălăjean a ajuns milionar în euro

cover Salajul liber3

Nemeti Gergely (48 de ani) a plecat de tânăr peste hotare, la muncă în Ungaria, pentru a face rost de bani ca să o ducă mai bine. A muncit câțiva ani în domeniul ciupercilor și a realizat atunci ce potențial imens are această piață încă neexploatată în România.

Salajul liber Pub

A gândit foarte bine idea de afacere și a dat lovitura! Nu a fost ușor, însă din simplu muncitor în Ungaria, Nemeti Gergely a ajuns milionar în euro, așa cum arată datele financiare ale societății Boglar Champ, unul dintre cei mai mari jucători din piața mondială a ciupercilor!

„Idea mea a venit după ce am lucrat în străinătate. Treptat am tot modernizat fabrica și am ajuns la acest nivel”, susține Nemeti Gergely.

Ciupercăria din comuna Nușfalău a fost înființată cu bani câștigați în Ungaria și cu un credit bancar în anul 2003. Treptat însă a ajuns să se impună pe piață, iar în 2018 să raporteze o cifră de afaceri de 82 de milioane de lei, adică 14 milioane de euro! Profitul pe anul 2018 a fost până atunci un record al înteprinderii, acesta fiind de 14,7 milioane de lei, adică peste 3,1 milioane de euro.

Omul de afaceri susține că secretul succesului stă în țelul propus.

„Dacă ai un țel, trebuie să te zbați până ai ajuns acolo”, spune Nemeti Gergely.

Fabrica de ciuperci de la Nușfalău este dotată la cele mai înalte standarde iar produsele se găsesc inclusiv în Piața Lidl.

„Suntem printre primii din Europa care produc ciuperci fără chimicale. Colaborarea cu Lidl am început-o de când aceștia au intrat în țară. Cu Lidl simțim o colaborare echilibrată și putem face calcule pe termen lung. Lidl este un client pretențios și încercăm și putem să asigurăm calitate bună”, mai spune Nemeti.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.