Povestea de viață mai puțin știută a sălăjeanului Cosmin Vlaicu, unul dintre cei mai apreciați secretari din România

cover cover casador

Cosmin Vlaicu (48 ani) este unul dintre cei mai apreciați secretari din România, un profesionist în administrația publică locală, dar și un mare iubitor de natură, de drumeții, de câini și sport, un profesionist care încearcă să dezvolte turismul din județul Sălaj, care se implică în numeroase campanii umanitare, iar pentru el legea este sfântă.

Salajul liber Pub

Cosmin Vlaicu este secretarul general al județului în cadrul Consiliului Județean Sălaj din anul 2008. Recent a fost reconfirmat și președinte al Asocieției Secretarilor Județelor din România fapt ce demonstrează și întârește idea că zălăuanul este foarte apreciat de cei din breasla sa. Iar idea că secretarul Consiliului Județean Sălaj este foarte apreciat în breasla sa este demonstrată și de faptul că acesta are numeroase lucrări științifice publicate în diferite publicații de specialitate, dar și o carte foarte apreciată. Mai mult, Cosmin Vlaicu este și doctor în științe administrative, diplomă dobândită în anul 2012.

Salajul liber Pub

Cosmin Vlaicu este și cadru didactic asociat la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării la extensia din Satu Mare. Sălăjeanul mai este și președinte al Comisiei pentru Protecția Dreptului Copilului Sălaj, președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Sălaj Plus”, vicepreședinte în cadrul Comitetului Județean al Crucii Roșii Sălaj, membru al Institutului de Drept Public și Științe Administrative al României, dar și al Societății Academice de Științe Administrative!

Secretarul Județului Sălaj are numeroase diplome de excelnță, distincții și premii de specialitate, dar puțini sunt cei care știu că a ajuns în acest domeniu printr-o întâmplare, în anul 1991 atunci când a absolvit Colegiul Național „Silvania” Zalău, pe atunci Liceul Teoretic.

„Am ajuns printr-un cumul de împrejurări, sau pe limba tuturor spus, printr-o întâmplare, în administrația publică în anul 1991”, recunoaște Cosmin Vlaicu.

S-a angajat ca arhivar la Consiliul Județean Sălaj, apoi cariera sa a crescut pas cu pas, fiind consilier juridic, șef serviciu, iar anul 2005 îl găsește pe acesta în poziția de director executiv al Serviciului Public de Evidență a Populației Sălaj, funcție pe care a deținut-o până în 2008, atunci când a făcut pasul cel mare, devenind secretarul general al Consiliului Județean Sălaj.

Cosmin Vlaicu a urmat numeroase studii de specialitate la instituții de învățământ respectate din România precum Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” sau Institutul Național de Administrație din București.

Cosmin Vlaicu este unul din cei care își doresc și încearcă din răsputeri să promoveze turismul din județul Sălaj, acesta fiind un pasionat de drumeții. Mai mult, din postura pe care o deține în Crucea Roșie Sălaj, acesta s-a implicat activ în numeroase campanii umanitare. Cosmin Vlaicu este foarte pasionat și de sport. A practicat volei până la vârsta de 15 ani la Clubul Sportiv Școlar Zalău, îi place însă foarte mult și fotbalul fiind susținător al formației Steaua București, dar și a naționalei României și a Braziliei.

O altă pasiune a lui Cosmin Vlaicu sunt câinii. Acesta deține și promovează foarte mult rasa autohtonă de ciobănești românești. Cosmin Vlaicu deține trei ciobănești carpatini românești pe care îi crește în satul RăstolțuDeșert, locul unde își găsește liniștea, de care este foarte legat și spiritual datorită faptului că în sat locuiește bunicul său din partea tatălui, în vârstă de 94 de ani.

Secretarul Consiliului Județean Sălaj este astfel o persoană desăvârșită în profesia pe care o practică, fiind respectat și apreciat de societatea academică din România, dar este și persoana de bază din Sălaj care veghează la respectarea legilor din administrația publică județeană.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.