REPORTAJ! Nicolae Fazakas, zălăuanul cu suflet mare care nu își lasă semenii la greu. Cum ajută edilul din Zalău persoanele fără adăpost și nevoiașii

sos de centura cover cover

Nicolae Fazakas (44 ani) este viceprimarul Zalăului care se ocupă zi de zi, chiar și noaptea, fie că e ora 12 sau ora 4, de oamenii care au mare nevoie de o mână întinsă de la cei cu suflet mare. Nu de puține ori, viceprimarul Zalăului s-a deplasat noaptea prin oraș pentru a-i găsi pe cei fără adăpost pe care apoi îi ducea la Adăpostul de Noapte unde primeau o cameră caldă și un pat moale.

Salajul liber Pub

Nicolae Fazakas s-a remarcat de-a lungul timpului drept un om cu suflet mare, care îi ajută pe cei în nevoi, un viceprimar implicat în viața socială a comunității. Acesta a fost și motivul pentru care, Fazakas a fost desemnat să conducă partea socială din Primăria Zalău.

Parfumuri

În prezent, Nicolae Fazakas se preocupă de toți zălăuanii care dorm pe străzi. Pentru că a venit frigul, iar noaptea temperatura deja scade sub zero grade, Nicolae Fazakas a dat dispoziție Poliției Locale să se ocupe de toate persoanele pe care le identifică pe stradă. La ora actuală, în Adăpostul de Noapte sunt aproximativ 40 de beneficiari. Mai mult, aceștia, prin derogare pot sta și peste zi în camera de la Adăpost, din cauza temperaturilor foarte scăzute.

Parfumuri

Nicolae Fazakas s-a ocupat și de mai multe servicii sociale din oraș. La Căminul pentru persoane vârstnice ACASĂ sunt 4 beneficiari cu vârsta peste 65 de ani care primesc toate îngrijirile necesare.

Salajul liber Pub

Viceprimarul se ocupă și de proiectul „O șansă pentru vârstnici”. Proiectul este inițiat de către Crucea Roșie prin Direcția de Asistență Socială ca partener – astfel coordonează Centrul de zi pentru persoane vârstnice „A doua familie”, unde 81 de beneficiari au primit consiliere psihologică, juridică și socială, dar au la dispoziție și o spălătorie socială.

Tot în cadrul acestui program, alături de Crucea Roșie Sălaj oferă și servicii de îngrijiri la domiciliu, unde, de-a lungul timpului 96 de persoane s-au bucurat de activități numeroase realizate de către cei care au grijă de aceștia.

„Nu cred că este ceva deosebit ce fac eu. Aceasta este menirea noatră, din acest motiv am fost ales în această funcție. Eu sunt viceprimarul Zalăului și la 9 dimineața și la 2 noaptea, nu contează ora, când zălăuanii au nevoie, trebuie să fii lângă ei”, ne spune Fazakas Nicolae.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.