Profesorul Mirel Matyas ne dezvăluie spectacolul naturii în „jungla urbană” de pe Valea Zalăului, tocmai din curtea Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”

casador cover

Profesorul Mirel Matyas, cel care este și un mare pasionat de fotografie, demonstrează că atunci când vrei să vezi partea frumoasă a unui lucru sau a unui loc, poți să o faci oriunde, chiar și pe Valea Zalăului, chiar și în curtea Colegiului Tehnic „Alesandru Papiu Ilarian”, unde este de altfel și director.

Salajul liber Pub

Mirel Matyas a realizat mai multe serii de fotografii care arată la nivel micro, frumuețea locului.

Profesorul susține că odată cu venirea primăverii s-au înmulțit și observațiile ornitologice.

„Și chiar dacă, din cauza contextului pandemic, nu am ieșit pe teren, am găsit suficiente ocazii să mă întâlnesc cu înaripatele, chiar în jungla urbană. Cele mai multe observații le-am realizat în curtea Colegiului Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău, acolo unde porțiunea din Valea Zalăului rămasă neacoperită și a vegetația din jur au creat un ecosistem interesant.
Este de remarcat și faptul că în această lună, majoritatea speciilor încep sezonul de cuibărit. Așa că multe păsări au fost surprinse în timp ce-și căutau material pentru cuib”, susține profesorul.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.