Primarul motociclist din Sălaj: vorbește fluent 3 limbi străine, atrage turiști în comună și se luptă pentru proiecte inedite

Navo cover cover cover

Dănuț Pop, primarul comunei Ileanda, este un edil atipic, în sensul în care rar îl vezi stând în biroul din instituție, ci cel mai des îl întâlnești prin comună, pe dealuri, prin București cu proiecte sau printre oameni.

Salajul liber Pub

Dănuț Pop vine din mediul privat, unde treaba e treabă, și nu este obișnuit să stea efectiv în birou, de aceea îl vezi foarte des pe teren. Dănuț Pop este pasionat de motociclete, deținând de-a lungul timpului mai multe astfel de motoare. Planurile sale la Ileanda sunt mari și are numeroase proiecte inedite, cât și proiecte ce vizează creșterea calității vieții în comună.

Așa se face că pe lângă proiectele de asfalt, canalizare, apă, reabilitare de cămine culturale și investiții în educație, Dănuț Pop își dorește și să transforme Centrul de Îngrijire din comună într-un spital modern, să realizeze o stație de ambulanță care să deservească Valea Someșului, pe lângă cea de pompieri deja existentă. Bloc ANL, un teren de fotbal cu suprafață sintetică și un parc uriaș pentru copii sunt alte proiecte pe care le va începe în acest an.

Și nu doar atât, fiind motocilist de demult și primul posesor de motocicletă din zonă în anii de mult apuși, acesta are în plan un proiect inedit – realizarea unui circuit moto pe dealurile din zonă, care oricum nu sunt exploatate de agricultură. Prin acest proiect își dorește atragerea de noi turiști în comună. De precizat că zilele acestea, în Ileanda au poposit mai mulți turiști, pasionați de motociclism, tocmai din Austria, care au ajuns în Sălaj prin implicarea primarului.

Pentru atragerea de turiști străini, cât și de investiții, Dănuț Pop are și experiența dobândită în mediul privat, cât și faptul că vorbește fluent 3 limbi străine de circulație internațională – engleză, franceză și în special germană, limbă pe care o stăpânește aproape ca un vorbitor nativ.

Și nu doar atât. În cei doi ani scurși din mandat, Dănuț Pop a reușit să pună asistații social la muncă, să facă din Ileanda o comună curată și să crească consistent numărul locurilor de muncă prin deschiderea de mici fabrici în comună! Sună pompos, dar Dănuț Pop a reușit să atragă în comună mai mulți investitori care au deschis fabrici în zonă, realizându-se numeroase locuri de mună, care îi scutește pe săteni de naveta spre Dej, Jucu, Jibou sau chiar Cluj-Napoca.

Fabrica din satul Bizușa, comuna Ileanda, deschisă în 2021

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.