Povestea tinerilor Deea și Gabi, cei care au reușit să schimbe in Zalău conceptul de frizerie în SALON

Navo cover Navo cover

Perseverență, ambiție și profesionalism sunt cuvintele care îi descriu pe cei care demonstrează că și în Sălaj se poate, dacă chiar îți dorești. Andreea (32 ani) și Gabriel (34 ani) Ardelean sunt doi tineri din Zalău care sunt în clasa selectă a sălăjenilor care au demonstrat că atunci când vrei chiar se poate să aduci și să faci calitate în județul Sălaj.

Salajul liber Pub

Așa se face că în prezent, sute de zălăuani, clienți fideli, se aranjează lunar la Salon Angelo. Puțini sunt însă cei care știu povestea din spatele tinerilor pe care majoritatea îi cunosc drept „Deea și Gabi”.

Își spun „Deea și Gabi” pentru că mereu sunt alături prin orice încercare sau fericire ar trece. Cei doi au pus bazele primului salon de frizerie din Zalău, care a ajuns să fie în timp un etalon și un exemplu pentru tot ceea ce ține de acest domeniu atât în Zalău, cât și în Sălaj.

Salonul Angelo a luat naștere în anul 2014 din pasiunea celor doi tineri pentru tuns și aranjat, reprezentând și atunci și acum, locul care oferă o gamă variată de servicii personale – tuns, aranjat barbă, spălat, aranjat freza sau pensat.

Gabriel Ardelean a început de la zero, fiind un exemplu de perseverență. Talentul pentru tuns l-a descoperit în nordul Italiei, undeva în anul 2010, după cum ne povestește acesta. În timp a urmat cursuri pentru a se specializa, iar în 2014 alături de Andreea a pus bazele salonului din Zalău, cu gândul că nu mai vor să plece peste hotare, ci să demonstreze că și acasă, în România și în Sălaj se poate!

Anul 2010 îl prinde pe Gabi, astăzi cunoscutul frizer din Zalău, în nordul Italiei, într-un port pentru vase de croazieră. A dorit să se tundă și a mers la un chinez care îi tundea pe majoritatea celor care munceau în acel port. A plecat de la frizerul chinez și cu banii luați și nesatisfăcut. Atunci s-a întrebat: „eu de ce nu pot să fac asta”? Așa că a pus mâna pe foarfece și pe mașina de tuns și a început să tundă.

La scurt timp a realizat că îi place foarte mult acest domeniu. Nu a spus el că are talent, ci clienții săi, pentru că în foarte scurt timp, peste o mie de români care se tundeau la acel chinez sau în altă parte au început să-l caute pe tânărul Gabi pentru a le aranja freze și a-i tunde.

Patru ani a durat aventura lui Gabi în Italia în acest domeniu. A venit acasă, la Zalău, unde alături de Deea a decis să deschidă un salon.

Pentru Zalăul anului 2014, un salon unde ești spălat pe păr și înainte și după tuns, dar ești și aranjat la final, cu tot cu freză era parcă desprins din filmele SF. Asta și pentru că cei doi munceau doar pe bază de programare, iar zălăuanul anului 2014 nu era deloc obișnuit cu acest stil de muncă la o frizerie. De altfel, frizeria celor doi tineri – Deea și Gabi – nu era o simplă frizerie, ci un salon destinat exclusiv bărbaților.

Au ținut steagul sus, iar în scurt timp au reușit să-și fidelizeze clientela, iar sute de sălăjeni să le treacă pragul lunar.

La început a fost greu, pentru că publicul care mergea la frizerie trebuia să se obișnuiască cu conceptul de salon, dar în timp au reușit și au adus un plus valoare orașului.

Cei doi tineri se pot lăuda astăzi și cu faptul că au reușit să formeze încă doi frizeri foarte buni și apreciați de public – Gusti Chiș din Jibou, care din respect pentru aceștia și-a pus numele la salonul de pe malul Someșului tot „Angelo”, dar și Andreea Fazekaș care deține cunoscuta frizerie „Mark”.

Deea și Gabi reușesc și astăzi să muncească la un nivel înalt și să își mulțumească pe deplin clienții.

„Sunt puțini cei care știu multe despre noi, dar după ce intră în salon, clienții parcă nu mai vor să iasă. Asta pentru că noi nu am deschis doar o simplă frizerie și salon, ci pentru că am încercat să legăm cu toți clienții o relație de prietenie, să se simtă cât mai bine la noi, nu doar să-i repezim la tuns și apoi gata, ieși afară”, ne povestesc cei doi tineri.

Salonul Angelo din Zalău, situat pe strada Crișan, oferă astăzi o gamă variată de servicii – de la frizerie până la aranjat părul, barba și pensat. Cei interesați îi pot căuta pe cei doi tineri de la Salonul Angelo la numărul 0763287735 sau pe facebook – Deea și Gabi.

 

 

 

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.