Cine este și cum gândește tânăra din Zalău care a intrat prima, cu cea mai mare notă, la Facultatea de Drept de la UBB Cluj-Napoca

Navo cover cover cover cover

O tânără din Zalău a fost admisă zilele trecute cu prima medie la Facultatea de Drept a Universității „Babș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Tânăra a avut media de admitere 9,85 și susține că nu se aștepta să intre prima, ci doar a urmărit să obțină o medie cât mai bună, încercând mereu să îmbine viața școlară cu cea socială și cea de familie.

Salajul liber Pub

Antonia-Petruța Grec (18 ani) este proaspătă absolventă a Colegiului Național „Silvania” din Zalău, după ce în trecut a absolvit gimnaziul la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Zalău. Tânăra a studiat la profilul matematică-informatică, iar după promovarea Examenului de Bacalaureat cu media 9,86 a reușit să fie admisă la Facultatea de Drept a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca cu prima medie, respectiv 9,85.

Salajul liber Pub

Antonia Grec ne povestește că pentru ea succesul nu are neapărat o rețetă universală. Rețeta succesului variază de la o persoană la alta, fiind adaptată la stiul de învățare și la scopurile fiecărei persoane. Tânăra absolventă susține că pentru ea succesul înseamnă muncă susținută, pasiune pentru domeniul în care își dorește să profeseze, dar și menținerea unui echilibru clar și constant între viața școlară, cea socială, cât și cea de familie.

Tânăra susține că nu ar fi reușit niciodată să obțină această performanță fără ajutorul părinților, al prietenilor și al profesorilor care au crezut mereu în ea și au susținut-o constant. Un aport semnificativ pentru această reușită venind din partea mamei sale, căreia îi mulțumește pentru tot sprijinul acordat.

„Nu mi-am propus să intru printre primii, ci am urmărit doar să am o notă cât mai bună cu putință. Am învățat constant, însă mult mai intens spre finalul clasei a douăsprezecea. Am acordat un interes viu materiei pe care o învățam, încercând să înțeleg și nu doar să memorez spre a reproduce ulterior informațiile însușite”, spune tânăra Antonia Grec.

Antonia Grec ne-a povestit și viziunea ei despre școală, educație și învățătură. Aceasta susține că nu trebuie să fii „tocilar” și să înveți mecanic. Din contră, tânăra este de părere că elevii care reușesc să îmbine utilul cu plăcutul vor fi mereu cei mai câștigați, asta datorită faptului că nu toate informațiile de care avem nevoie în viața reală se află în manualele școlare. Practic, susține tânăra, ceea ce înveți la școală teoretic trebuie să încerci să aplici și practic, în viața de zi cu zi.

„Sunt de părere că elevii care reușesc să îmbine utilul cu plăcutul vor fi mereu cei mai câștigați, deoarece nu toate informațiile
de care avem nevoie în ”viața reală” se află în manualele școlare, ci în experiențe trăite, literatură extracuriculară, cinematografie, muzică și așa mai departe. Totodată, sunt de părere că însușirea mecanică a lecțiilor nu este o modalitate sigură de învățare, deoarece în timpul unui examen există posibilitatea ca stresul să umbrească memoria. În acest caz, reproducerea cuvânt cu cuvânt a lecțiilor nu mai este o opțiune”, ne spune tânăra absolventă.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.