Povestea tinerei educatoare din Zalău care a obținut cea mai mare notă la Examenul de Definitivat din Sălaj

cover cover

Dascălii din Sălaj și-au aflat astăzi rezultatul la Examenul de Definitivat. Procentul de promovare din sesiunea 2021 (medii mai mari sau egale cu 8), înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar la nivelul județului Sălaj, este 65,55%, în creștere cu 16,14%, comparativ cu anul trecut (49,41%).

Salajul liber Pub

Cea mai mare medie și notă la examen a fost obținută de o tânără educatoare de la Grădinița numărul 1 din Zalău. Tânăra Anda-Helga Hosu (24 ani) a obținut notele 10 la cele două inspecții, nota 10 și la portofoliu, respectiv nota 9,9 la examen, iar media 9,93.

Salajul liber Pub

Anda Hosu face parte din noua generație de dascăli ai învățământului sălăjean. Tânăra profesează ca educatoare de doi ani la Grădinița cu Program Prelungit nr. 1 din Zalău. Este absolventă a Colegiului Național „Silvania” Zalău și a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, specializarea Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Tânărul dascăl are o poveste interesantă, cu atât mai mult cu cât, până în clasa a XII-a nu știa nici ce facultate vrea să urmeze, dar nici pe ce meserie vrea să se axeze pe viitor. Mereu când era întrebată „ce vrei să fii când o să ajungi mare”, tânăra nu știa ce să răspundă, dar încet, în timp, a realizat că are o atracție față de copii și față de meseria de educator.

„Nu știam ce facultate să urmez, nu știam ce vreau să fiu. Știam că îmi plac foarte mult copiii, mereu am avut lipici la ei, știam că sunt foarte creativă și am zis: acesta e locul meu”, ne-a spus tânăra educatoare.

Anda Hosu susține că întreg colectivul și colegii de la Grădinița numărul 1 din Zalău au ajutat-o foarte mult să se formeze ca dascăl și speră să avanseze în această profesie. Despre meseria de dascăl susține că nu este ușoară, sunt multe provocări, dar dacă te dăruiești, poți să ajungi să obții rezultatele dorite, iar muncind cu copiii și fiind în asentimentul lor, poți primi foarte multă dragoste de la aceștia, care te încarcă pozitiv.

„Nu este o meserie ușoară, sunt multe provocări în gestionarea intereselor și nevoilor atâtor copii, dar în același timp este o meserie frumoasă, o profesie de suflet, unde dăruiești și primești zilnic iubire din partea copiilor”, spune tânăra.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.