Povestea tinerei din Zalău care a promovat dansul sălăjean peste hotare. După pandemie are planuri mari pentru tinerii din Sălaj

casador cover

Patricia-Bianca Elekes (21 ani) este o tânără care a reprezentat cu mândrie Sălajul peste hotare ori de câte ori a avut ocazia, la diferite festivaluri de dans la care a participat. Tânăra a fost membru atât în Ansamblul Folcloric Columna, cât și în celebra trupă de dansuri istorice „Nimfele Dace”.

Salajul liber Pub

Are o experiență în domeniu de peste 10 ani și a avut planuri mari de viitor. Își dorea să realizeze o mică afacere din dansuri și să-i învețe pe zălăuani tainele ascunse ale acestora, în special pe tinerii îndrăgostiți care aveau nevoie de lecții de dans pentru dansul mirilor la nuntă. Toate planurile tinerei i-au fost ruinate, la fel ca multor alte persoane, din cauza pandemiei de coronavirus care a spus „stop” acestor evenimente.

Patricia dansează de când se știe. A fost atras ăde dans încă de mică, iar primi pașii i-a făcut la o trupă de dans modern din Zalău pe vremea când avea doar 6 ani. De atunci nu a mai renunțat să danseze până la frumoasa vârstă de 18 ani, când a dorit să se concentreze pe Examenul de Bacalaureat, pe care de altfel, l-a trecut cu brio, ca elevă a Liceului Pedagogic din Zalău.

Tânăra zălăuancă dansează de la vârsta de 6 ani, participând la diferite festivaluri de dans modern în întreaga țară și reprezentând cu cinste județul Sălaj. Între anii 2011 și 2014 a activat în cadrul Ansamblului Folcloric Columna. iar din anul 2014 până în 2018 a făcut parte din Nimfele Dace, reprezentând dansurile istorice din zona Sălajului la festivaluri internaționale desfășurate în peste hotare – Italia, Bulgaria, etc.

Tânăra și-a dorit foarte mult să reușească să-i învețe pe tinerii din Zalău să danseze. Nu a reușit însă din cauza faptului că a venit pandemia. Are însă planuri mari și vrea să se deschidă la Zalău o școală de dans, pentru a-i învăța și pe alții tainele acestora, cu atât mai mult cu cât în oraș nu prea se pune accent pe acest domeniu.

Tânăra este ambițioasă și crede că după ce se va sfârși pandemia și lucrurile își vor reveni la normal și zălăuanii vor fi deschiși și vor urma astfel de cursuri de dans pentru a mai socializa și a descoperi lucruri noi.

Cu atât mai mult, Patricia va deveni de anul viitor educatoare, dacă toate planurile vor ieși așa cum își dorește, și atunci, în cadrul proeiectului educațional va încerca să le insufle încă de mici copiilor tainele dansului.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.