Liberalii din Zalău, atac dur la ultimele decizii ale administrației PSD

Navo cover cover cover cover cover

Primăria Zalău acordă tuturor angajaților concediu de odihnă suplimentar pentru munca “periculoasă” depusă… din spatele birourilor si cocesionează bunuri publice, sub prețul pieței, pe o perioadă de 25 de ani.

Salajul liber Pub

După ce a aprobat un spor de 10% pentru muncă în condiții de risc, cum ar fi statul prea mult în fața calculatoarelor de birou, prea mulți germeni sau temperaturi care depășesc intervalul 22-25 de grade Celsius, acum conducerea Primăriei Municipiului Zalău acordă tuturor angajaților concediu de odihnă suplimentar pentru aceleași condiții „tiranice” de muncă.

Salajul liber Pub

Consilierii locali ai PNL Zalău au votat împotrivă adoptării proiectului de hotărâre nr.10 pus pe ordinea de zi în ședința de astăzi a Consiliului Local al Municipiului Zalău. Documentul prevede acordarea unui număr de 4 zile de concediu de odihnă suplimentar pentru fiecare angajat din cadrul Aparatului de specialitate al Primarului municipiului Zalău şi al Direcţiei publice comunitare de evidenţă a persoanelor Zalău, Direcţiei de Asistenţă Socială Zalău, Serviciului de Administrare al Domeniului Public Zalău şi Casei Municipale de Cultură Zalău, începând cu anul 2023.

Potrivit buletinului de analize emis de Direcția de Sănătate Publică Sălaj și a altor documente specifice, angajații structurilor mai sus menționate ar lucra în condiții ce prezintă riscuri pentru sănătatea lor.

Consilierii PNL Zalău au venit cu propunerea de a acorda aceste beneficii doar anumitor categorii de personal care îndeplinesc atribuții de serviciu ce prezintă într-adevăr riscuri majore pentru sănătate.
În ciuda intervențiilor, proiectul a trecut în forma propusă inițial de Primăria Zalău cu 10 voturi “pentru”, 9 „împotrivă” și două neparticipări.

La proiectul de hotărâre nr. 33, consilierii liberali nu au fost de acord cu concesionarea Punctului Termic de pe strada Ioan Nechita din municipiu, pentru faptul că perioada de dare în folosință a acestui imobil este mult prea mare, respectiv 25 de ani, în schimbul unor sume mult prea mici raportate la fluctuațiile în timp ale pieței imobiliare. Liberalii au solicitat în repetate rânduri ca aceste concesiuni de bunuri proprii ale Primăriei Zalău să se realizeze pe perioade mai scurte și în condiții care să aducă beneficii reale bugetului local.

De asemenea, consilierii PNL Zalău s-au abținut să voteze propunerea primarului de a menține o Hotărâre a Consiliului Local privind rețeaua stradală din zona Ferma Pomicolă Meseșul, pentru ca nu au fost clare motivele acestei spețe, în condițiile în care o parte dintre localnici trebuie să cedeze Primăriei 5,5 metri din terenul propriu pentru realizarea tramei stradale, iar o parte doar 1,5 metri.

COMUNICAT DE PRESĂ PNL ZALĂU

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.