JOS PĂLĂRIA! Profesorul Ioan Leitan a construit din DONAȚII o casă nouă unui bărbat amărât și bolnav din comuna Măeriște

sos de centura cover

Profesorul Ioan Leitan (62 ani) a dat dovadă de om cu suflet mare, care nu își lasă semenii în nevoie fără ajutor. Într-un timp relativ scurt a reușit să ridice de la zero o casă nouă pentru un consătean de al său din satul Doh, comuna Măeriște, care este nu doar foarte sărac, ci și bolnav! Astfel, în doar 7 luni, profesorul, alături de oamenii cu suflet mare a construit o casă de la ZERO!

Salajul liber Pub

În luna martie, profesorul de la Școala Postliceală Zalău a făcut primul apel serios către prietenii săi de pe Facebook, cât și către apropiați, rugându-i pe aceștia să doneze cât de puțin pot pentru a reușit să construiască o casă lui Ghiță, vecinul său din satul Doh.

Salajul liber Pub

Atunci profesorul Ioan Leitan le-a povestit și situația lui Ghiță – Gheorghe Ilieș, un bărbat în vârstă de 45 de ani care suferă de o boală cumplită și trăiește cu 350 de lei pe lună într-o casă dărăpănată.

În scurt timp profeosrul a reușit să strângă numeroase donații, astfel că proiectul său a prins contur. A primit un utilaj de la Primăria Măeriște cu ajutorul căruia a săpat fundația noii case, apoi s-a apucat la construit. Au fost oameni care i-au donat cărămidă, ciment și tot ce trebuie pentru a realiza construcția. Mobila a fost donată de o firmă din zona Șimleu Silvaniei care a dorit să rămână anonimă, iar primarul Vasile Lazăr a contribuit și el cu ceva bănuți.

Din casa care stătea să se dărâme în orice moment, Ghiță s-a muta într-o gospodărie nouă, dotată cu baie, bucătărie, o cameră și o cămară. Este mai mult decât își putea imagina vreodată că va primi cadou!

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.