Un tânăr din Zalău a reușit să salveze mai mulți migranți din vama Sighet

Navo cover cover

Kiss Tibor (20 ani), un tânăr cu inițiativă din Zalău a reușit să salveze din Vama Sighetu Marmatiei 4 refugiați ucrainieni.

Salajul liber Pub

Tanarul zălăuan, alături de un prieten, s-a deplasat ieri la vamă cu gândul de a ajuta cu ce pot. Au dus apă, sucuri, alimente.

Doar că situația s-a schimbat la fața locului. Și-au dat seama că ucrainienii refugiați au nevoie de transport și cazare. Acesta nu a stat deloc pe gânduri și cu ajutorul unor prieteni au luat în mașină patru refugiați.

“Am stat cam 3-4 ore pana am convins pe cineva sa vina cu noi, acele 4 persoane erau studenți in Ucraina ei fiind de origine libaneză”, ne spune tânărul Tibor.

În cele din urmă, tânărul a ajuns la Zalău cu cei patru refugiați, însă fiind deja noapte nu le-a găsit cazare, astfel că au plecat spre Cluj-Napoca. Acolo au reușit să-i urce pe aceștia într-un autobuz cu destinația București.

Tânărul zălăuan susține că singura lui dorință este să fie cât mai mulți oameni cu suflet mare care să ajute refugiații, pentru că este greu să facă așa ceva pe cont propriu și pe cheltuiala sa.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.