Ileanda, comuna care își recâștigă faima de altădată

cover cover casador

Administrația liberală de la Ileanda are planuri mari pentru comună și deja a demarat mai multe proiecte prin care se dorește ca așezarea să devină înapoi ceea ce a fost pe vremuri – Perla Văii Someșului.

Salajul liber Pub

Primarul Dănuț Pop are planuri mari pentru comună. Încă din primele zile de mandat, acesta s-a ocupat serios de verificarea tuturor proiectelor care se derulează în comună. Mai mult, de la începutul mandatului, acesta a verificat situația beneficiarilor de ajutor social, reușind să-i scoată la muncă în folosul comunității, iar pe ceilalți semeni, reușind să-i convingă să-și îngrijească așa cum știu mai bine gospodăriile și să aibă grijă să nu mai arunce mizeria pe domeniul public, în special pe câmpuri sau în alte locuri.

Primăria Ileanda are planuri mari pentru dezvoltarea comunei. În lista sinteză a Companiei Națioanle de Investiții, primăria are cuprinse trei proiecte mari de investiții – modernizarea căminelor culturale din Ileanda și Dăbâceni, dar și alimentarea cu apă a localității Perii Vadului.

Administrația locală își dorește ca până în anul 2024 să termine de amenajat și zona unde se află Centrul de Servicii Sociale. Primarul Dănuț Pop își dorește că acesta să fie transformat într-un spital, cu medici aduși din centrele universitare, dar și cu o stație de ambulanță. Un alt proiect important este construirea unui bloc ANL care să deservească inclusiv medicii aduși la spital.

Primăria Ileanda are planuri mari și în ceea ce privește infrastructura. Multe drumuri au rămas doar pietruite sau de pământ, astfel că primarul Dănuț Pop își dorește ca până la finalul mandatului toată comuna să fie asfaltată.

„Noi am avut noroc mare că pe aici trece drumul național. În rest stăm foarte prost la capitolul străzi asfaltate, de aceea îmi doresc să văd comuna asfaltată dintr-un capăt în celălalt”, ne spune primarul Dănuț Pop.

Primăria are planuri mari și pentru învățământ. Până acum, primarul Dănuț Pop a reușit alături de administrația locală să demareze un proiect de 588.000 de lei pentru achiziția de tablete, laptopuri, sisteme wifi și camere web. Liceul a primit deja mai multe dotări, iar administrația se gândește ca unitatea de învățământ să devină cât mai accesibilă pentru toți elevii de pe Valea Someșului.

Au fost finalizate și lucrările la Strada Gării din centrul comunal, iar toată zona centrală este amenajată și pusă la punct.

Planurile administrației locale din comună sunt ca până în 2024 Ileanda să redevină perla Văii Someșului, în adevăratul sens al cuvântului.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.