Frâncenii de Piatră, un loc spectaculos din județul Sălaj unde mai trăiesc doar două suflete

Navo cover cover

Oficial, în sat ar mai exista 9 suflete, așa cum ne spune ultimul recensământ al populației, realizat în anul 2011. În realitate însă, mai sunt doar două suflete în acest sat. În rest, natura își face de cap. În fiecare anotimp însă peisajul din sat este de poveste. Drumul este asfaltat spre acest sat, însă iarna este înzăpezit și se poate ajunge cu greu.

Salajul liber Pub

Pentru a ajunge în Frâncenii de Piatră trebuie să străbați satul Glod, iar după 8 kilometri petrecuți pe un drum spectaculos, vei ajunge la intrarea în localitate. Dacă ajungi iarna, te poți bucura de zăpadă din belșug, mai ales în această perioadă când stratul de zăpadă depășește 20 de centimetri, chiar 30 centimetri în unele zone.

Satul a fost atestat documentar pentru prima dată în anul 1592 sub numele de Frinkfalva. În zonă există și o peșteră – Frânceni. Gura peșterii are o lățime de 6 metri și o înălțime de 2,5 metri.

Frumusețea zonei este una de nedescris în cuvinte, iar locul merită vizitat măcar odată în viață, pentru a te bucura de o experiență aparte din județul Sălaj.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.