Povestea mierii de albine din Jac, un produs local apreciat în toată România

Navo cover cover

Mierea de albine din Jac, un produs local, 100% românesc, a ajuns să devină foarte populară în întreaga țară, iar apicultorul sălăjean vinde deja miere în cele mai importante orașe din România, inclusiv la București. Planurile sunt îndrăznețe, iar pe viitor apicultorul își dorește să realizeze o pensiune în comuna sa natală, Creaca, dar și un festival al mierii.

Salajul liber Pub

Cosmin Meseșan este apicultorul sălăjean care a început totul dintr-o pasiune față de albine, iar în prezent reușește să se impună pe piață și să fie foarte apreciat de cercul național apicol.

Salajul liber Pub

Cosmin Meseșan a înființat și o asociație apicolă – Regina Dacica Sălaj, aceasta fiind urmarea faptului că apicultorul a trecut de la creșterea albinelor ca hobby la agricultură profesionistă.

Salajul liber Pub

În ultima perioada, Cosmin Meseșan a investit foarte mult în partea de producție și în tot ce ține de producția de material biologic – mătci – care l-a consacrat pe Cosmin Meseșan în rândul apicultorilor din România. În prezent, datorită faptului că are mult succes în producția de miere și polen, apicultorul a realizat un proiect pentru realizarea unei linii moderne de ambalare în comuna Creaca, care este în curs de finalizare.

Linia de ambalare este de capacitate foarte mare, astfel că apicultorul a decis să realizeze și o asociație de apicultori profesioniști, care astăzi poartă numele de Regina Dacica Sălaj. Numeroși apicultori, la început din comuna Creaca, apoi din județ, iar mai apoi din toată țara au aderat la această asociație a fermierului din satul Jac, comuna Creaca.

„Mă bucur că am reușit să-i conving pe apicultori să înțeleagă că doar printr-o astfel de asociație ne putem reprezenta cum trebuie la nivel înalt și ne putem face vocea auzită”, ne spune Cosmin Meseșan.

Numele de Regina vine de la reginele crescute de apicultor, iar numele dacica vine de la rasa autohtonă de albine moștenită de la daci.

Cosmin Meseșan așteaptă cât mai mulți apicultori să adere în continuare la asociația sa, pentru a deveni o adevărată forță în acest domeniu și a-și reprezenta cât mai bine interesele.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.