FOTOREPORTAJ. Un grup de 35 de credincioși din Bobota au pornit pe jos în pelerinaj spre Mănăstirea Nicula. Vor străbate 300 de kilometri pentru a se ruga Fecioarei Maria

Navo cover cover cover

Un grup de 35 de credincioși din comuna Bobota au pornit în această dimineață, 11 august, la ora 5.30 din satul lui Corneliu Coposu într-un pelerinaj spre Mănăstirea Nicula. Aceștia vor străbate tot drumul pe jos, și vor merge dus-întors peste 300 de kilometri. Pelerinajul pe jos din Bobota spre Nicula este o jertfă pe care an de an credincioșii din această comună o aduc Fecioarei Maria.

Salajul liber Pub

Pelerinajul a început în această dimineață la ora 5.30, când credincioșii – copii și adulți – și-au dat întâlnire la Biserica cu hramul „Sfinții Mihail și Gavril”. La biserica din sat, preotul Silviu Pop (38 ani) le-a dat binecuvântarea, a ținut o slujbă pentru a se ruga lui Dumenzeu ca pelerinajul și jertfa trupească să fie bine primite, iar apoi le-a ținut o scurtă predică pelerinilor. Părintele Silviu Pop i-a îndemnat pe aceștia la smerenie și le-a urat un pelerinaj binecuvântat.

foto: pelerinii la început de drum, în fața Bisericii din Bobota, alături de părintele Silviu Pop

„Pelerinajul pe jos spre Sfânta Mănăstire Nicula este o tradiție care se păstrează an de an la noi în sat. În această dimineață, la ora 5:30, pelerinii au intrat în Sfânta noastră biserică din sat, le-am dat binecuvântarea și le-am urat o călătorie binecuvântată. Mă bucur că acești 35 de consăteni duc mai departe tradiția care are loc aici în fiecare an”, ne-a mărturisit preotul paroh din Bobota, Silviu Pop.

foto: pelerinii primind binecuvântarea în Biserica Bobota 

În total, pelerinii vor străbate 300 de kilometri pe jos. 150 de kilometri la dus și tot atât la întors. Au pornit din Bobota, iar în această seară trebuie să ajungă la Popeni, unde vor fi primiți de familii care an de an se jertfesc și îi ajută pe pelerini în călătoria lor. Pelerinii trebuie să ajungă pe 15 August la Sfânta Mănăstire Nicula.

foto: la ora 6:00 dimineața pelerinii erau pe drumul dintre Bobota și Sărmășag

Pe tot drumul, aceștia vor întâlni credincioși din toate satele pe care le vor străbate care îi vor ajuta cu o rugăciune, un pahar de apă, mâncare și o cameră unde să pună capul jos pentru a se odihni.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.