FOTOREPORTAJ din Camăr, satul din Sălaj în care s-a înregistrat astăzi cea mai scăzută temperatură din România: -20,2 grade

sos de centura cover cover

Cea mai scăzută temperatură înregistrată în noaptea de 11 spre 12 ianuarie în România a fost la Camăr, satul din Sălaj situat la granița cu județul Bihor, acolo unde termometrele arătau minus 20,2 grade Celsius. Temperaturile scăzute s-au resimțit toată noaptea, iar pe parcursul zilei de astăzi, temperaturile au rămas constante la minus 15 – minus 16 grade.

Salajul liber Pub

Parfumuri

Mihai Crișan, pasionatul de meteorologie care se ocupă de pagina Severe Weather Alert Sălaj și care deține o stație meteorologică în satul Camăr a analizat întreaga situație. Acesta susține că temperaturile au coborât atât de mult încât au fost mai scăzute decât pe vârfurile munților  – Stațiile Vârful Omu, Bâlea Lac, Vlădeasa , Ceahlău Toaca, dar și în depresiunile deja celebre din țară, zona Miercurea Ciuc -Ghoergheni-Toplița !

Parfumuri

Mihai Crișan explică și motivele pentru care comuna Camăr a ajuns să fie polul frigului din România. Acesta spune că unul dintre motive a fost degajarea rapidă a cerului dinspre partea de Nord Vest a țării față de alte zone unde e încă noros. Alt motiv a fost stratul de zăpadă mai consistent pe care îl avem momentan în regiunea de Vest, Nord și Nord-Vest a județului datorită ninsorilor de azi(dar și datorită lipsei zăpezii din majoritatea zonelor de la nivel național). Cel de-al treilea motiv a fost cauzat de condițiile de stabilitate generate de anticiclonul prezent.

Camăr, polul frigului din Sălaj este singura comună din județ formată dintr-un singur sat. Preponderent maghiară, comuna este cunoscută pentru vița de vie de calitate și vinul nobil care se îmbuteliează aici, dar și pentru faptul că în comună există una dintre cele mai mari pepiniere de brazi din Europa de Est.

Tot la Camăr există și o pensiune foarte cunoscută atât publicului din județ, cât și pe plan național – Kemsilvanum, cât și o cramă – Fort Silvan, care produce un vin de calitate superioară.

Astăzi, pe parcursul zilei, termometrele din Camăr arătau constant temperaturi foarte scăzute, iar stratul de zăpadă măsura peste 6-7 centimetri. De altfel, acesta era înghețat complet.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.