VIDEO. Povestea lui Grigore Ilieș, un tânăr talent al muzicii folclorice din Sălaj

casador cover

Grigore Ilieș (19 ani) este una dintre cele mai noi apariții în muzica folclorică din Sălaj. S-a apucat de cântat abia în urmă cu doi ani, când avea 17 ani, însă reușește să impresioneze publicul cu vocea și talentul său, fapt dovedit și de piesa pe care a lansat-o recent și care a fost ascultată de numeroși iubitori de muzică folclorică.

Salajul liber Pub

Talentul și dragostea pentru folclorul sălăjean din zona Jiboului le avea încă de mic, fiind pasionat de tot ce înseamnă tradiție și muzică din zonă, însă de cântat s-a apucat relativ recent. Cel care a reușit să-l convingă pe tânăr să urmeze studii de canto a fost unchiul său care este preot în satele Bezded și Poiana Onții.

Tânărul a urmat lecții de canto sub îndrumarea profesoarei Rodica Pop Seling, iar zilele trecute a reușit să-și lanseze prima melodie, însoțită de un videoclip apreciat pe YouTube de pasionați ide folclor.

Tânărul are sute de mesaje de încurajare de la cei din domeniu și susținere pe viitor, iar mulți își pun speranța că acesta va fi una dintre cele mai apreciate voci a județului Sălaj și va reprezenta cu cinste județul la orice eveniment atât în țară, cât și peste hotare.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.