SPECIAL. O fetiță din Șimleu Silvaniei are rezultate școlare DE EXCEPȚIE, deși trăiește alături de frații săi cu doar 450 de lei lunar

Navo cover cover

Tania Silvania Szilagyi (15 ani) are rezultate școlare excepționale și este exemplul viu că atunci când îți propui să realizezi ceva o poți face indiferent de condițiile sociale. Deși împarte 445 de lei lunar alături de cei 4 frați ai săi, Tania a reușit să fie un exemplu pentru colegii de la școală, cât și pentru profesorii care o apreciază enorm.

Salajul liber Pub

Tania Szilagyi a reușit să promoveze examenul de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a cu nota 9,15 la limba și literatura română și cu nota 7,70 la matematică. Profesoara acesteia, Angela Lipo este însă de părere că eleva putea obține zece curat dacă mai trăgea puțin de ea, dar totuși, rezultatul trebuie apreciat foarte mult, ținând cont de condițiile sociale în care trăiește tânăra elevă.

Tania Szilagyi se poate lăuda și cu performanța notabilă din clasa a V-a, pe care a terminat-o cu nota 10, dar și cu faptul că a participat la Olimpiada de Limba Română!

„Tania este un exemplu pentru noi toți care demonstrează că atunci când vrei, poți face performanță oriunde. Suntem foarte mândri de ea, este o elevă de suflet a noastră”, ne spune Angela Lipo, directorul Școlii Gimnaziale „Silvania” din Șimleu Silvaniei și profesorul de limba română a Taniei.

Angela Lipo, profesoara de limba română a Taniei

Am vorbit cu mama Taniei, Elisabeta, care ne-a mărturisit că-și crește copiii într-un apartament cu două camere din Șimleu Silvaniei. Veniturile totale ale familiei nu depășesc suma de 450 de lei lunar. Asta pentru că femeia nu mai poate munci ca îngrijitor de curățenie deoarece trebuie acum să aibă grijă de frații și surorile mai mici ai Taniei.

„Nu cred că avem 450 de lei, cam undeva la 445 de lei primi pe lună, alocații și ajutor social. Eu am muncit la curățenie, dar acuma nu mai pot că trebuie să am grijă de copiii mai mici din familie. Ne descurcăm cum putem. Tania a învățat acasă singură și la ore, datorită doamnei profesoare Lipo care a ajutat-o foarte mult. Nu am avut noi bani de meditații și de plătit profesori în plus. Suntem foarte mândri de acest rezultat”, ne spune mama fetiței.

Tania ne mărturisește că este foarte atrasă de limbile străine și vrea să ajungă la un liceu de top din Sălaj, fie Colegiul Național „Simion Bărnuțiu” din Șimleu Silvaniei, fie Colegiul Național „Silvania” din Zalău. Încă nu știe ce vrea să devină pe viitor, dar vrea să învețe cât mai multe limbi străine, pentru a se putea descurca în viață.

Școala Gimnazială „Silvania” din Șimleu Silvaniei

Profesorii acesteia au sfătuit-o să încerce să învețe medicină, pentru că are o afinitate și spre acest domeniu și pricepe repede ceea ce i se explică.

Angela Lipo ne-a mărturisit că în Șimleu Silvaniei sunt câțiva oameni cu suflet mare, care stau în spate și ajută astfel de cazuri cu rezultate excepționale. Nu a vrut să ne spună numele, însă ne-a mărturisit că Tania a primit din partea unității școlare inclusiv tabletă, pentru a se putea descurca la orele online și bursă de performanță.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.