FOTOREPORTAJ. Cum arată o instituție de învățământ din Zalău – profesorii se plâng că plouă în sala de clasă, iar băile sunt insalubre

Navo cover cover cover cover cover

Palatul Copiilor din Zalău este una din instituțiile de învățământ care ajută copiii să-și dezvolte abilitățile, cât și să se perfecționeze în domeniul de care sunt pasionați. Unitatea de învățământ este găzduită la ora actuală în sălile de clasă ale Școlii Gimnaziale „Iuliu Maniu” din oraș.

Salajul liber Pub

Peisajul din interiorul unității de învățământ este unul debusolant. Profesorii ne-au arătat inclusiv pe unde plouă în sălile de clasă, cât și numeroasele „obstacole” de pe holurile instituției. De altfel, aici, în 2020, a avut loc și un accident de muncă. O femeie de serviciu a căzut atât de rău din cauza unei gropi pe scări încât a avut nevoie de 60 de zile de îngrijiri medicale, așa cum ne transmit cei de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Sălaj.

Salajul liber Pub

Peisajul debusolant începe încă de la intrarea în curte. Pe un teren de sport betonat este amenajat un careu pentru volei, cu un fileu care atârnă rupt de doi stâlpi ruginiți.

Între sala de sport și corpul de clădire al școlii poți zări și un loc mai retras, cu scări rupte, bucăți de sticlă, o ușă veche de lemn și un extinctor ascuns după un grilaj metalic. Iar când privești în față poți zări corpul care adăpostește Palaul Copiilor Zalău. Geamurile lipsă au fost înlocuite cu metal sau alte placaje.

În interior, la parter, se află două grupuri sanitare. Sunt atât de infecte încât și profesorilor le este groază să-i lase pe copii să le folosească. În unul există chiar și o groapă sub chiuvetă.

După ce treci holul și urci pe scările rupte, dacă arunci o privire în sus pe tavan ai surprinderea să găsești numeroase cabluri atârnate, dar și bucăți de tencuială care stau să se desprindă în capul celor care trec prin zonă. Problemele au apărut din cauza faptului că în interiorul unității de învățământ plouă.

Și nu doar că ploaia a distrus tavanul. Ci a distrus și podeaua. Așa că profesorii au decis să monteze diferite mochete, în mai multe straturi, pentru a ajuta copiii să treacă în siguranță.

Director al unității de învățământ este Gabriela Carmen Olar, cea care deține și fotoliul de consilier local din partea USR Sălaj. Aceasta a avut în Consiliul Local Zalău mai multe intervenții pe acest subiect, însă, la ultima sa intervenție, de luna trecută, a fost tăiată de la microfon de PSD-istul Gheorghe Taloș care refuză dialogul și dezbaterea, având un singur rol în Consiliul Local Zalău, acela de a slăvi administrația PSD – Ciunt, iar tot ce este împotrivă, nu este bun.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.