FOTO. Ziua Maghiarilor din Sălaj, sărbătorită cu mare fast la Zalău

Navo cover cover cover cover cover

Maghiarii din județul Sălaj au avut parte de două zile pline de sărbătoare în centrul Zalăului. Manifestările au început ieri, 17 septembrie, cu un târg de produse realizate pe melaguri sălăjene, iar punctul culimnant a fost astăzi, 18 septembrie, în parcarea din spatele Primăriei Zalău.

Salajul liber Pub

Astăzi maghiarii din Sălaj se bucură de o paradă a portului popular, dar și de numeroase alte evenimente. Pe scena amplasată în spatele Primăriei Zalău au loc demonstrații de dans popular maghiar și concerte. În paralel, în toată zona din spatele Primăriei Zalău au fost montate corturi ale comunităților maghiare din județ care se întrec în diferite preparate culinare.

Salajul liber Pub

Fiecare comunitate a expus ce are mai bun în comună, de la vinuri nobile, de înaltă calitate, așa cum sunt cele din Șamșud, Vârșolț sau Camăr, până la preparate tradiționale din Crasna, Jebucu sau Hereclean.

Manifestările sunt organizate de UDMR Sălaj, iar la eveniment au participat inclusiv oaspeți din Ungaria.

La eveniment a fost prezent și preșeidntele UDMR Sălaj, deputatul Seres Denes, cât și senatorul Irina Kovacs și viceprimarul Zalăului, Fazakas Nicolae.

Au fost prezenți și numeroși primari din comunele cu populație maghiară a Sălajului.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.