Florian Neaga: „sistemul de sănătate are nevoie de medici rezidenți pentru un viitor care să asigure continuitatea si calitatea serviciilor medicale”

sos de centura cover cover

Sistemul de sănătate are nevoie de medici rezidenți pentru un viitor care să asigure continuitatea si calitatea serviciilor medicale, este de părere medicul Florian Neaga, deputat ales pe listele PSD Sălaj.

Salajul liber Pub

Doctorul Neaga admite că concursul național de intrare în rezidențiat pentru domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie organizat ieri s-a remarcat prin numărul record de candidați. S-au înscris peste 12.500 de absolvenți – cu 600 mai mulți decât anul trecut -, care au concurat pe cele 6.300 de locuri anunțate de Ministerul Sănătății.

Parfumuri

Deputatul social-democrat transmit că sunt așadar mai mulți doritori ca altădată să practice profesia de medic sau pe cea de farmacist, semn bun pentru sistemul de sănătate. Iar sporirea numărului de locuri pentru rezidenți ar fi de dorit, pentru că ne confruntăm deja cu o deficiență gravă de personal în sănătate, iar perspectiva este că aceasta se va adânci.

Parfumuri

În sistem activează în prezent profesioniști foarte buni, de la care rezidenții pot învăța practică la niveluri înalte de competență. Sunt condiții ca tinerii medici să ajungă la standarde de profesionalism ridicate. Îi vrem bine pregătiți și vrem să rămână în țară. Ei sunt viitorul medicinei din România și un standard ridicat în medicină înseamnă o bună sănătate pentru români, mai susține deptuatul Florian Neaga.

Salajul liber Pub
Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.