Cristian Terheș a votat împotriva Certificatului Verde Digital

cover cover casador

Pe data de 28 aprilie 2021 Parlamentul European a votat in favoarea instituirii „certificatului verde digital”, sau „certificatul UE COVID-19”, prin care exercitarea libertatii de circulatie a europenilor, inclusiv a romanilor, e conditionata, printre altele, de primirea vaccinului.

Salajul liber Pub

Unul dintre cei trei romani membri al Parlamentului European care au votat impotriva acestui certificat a fost si Cristian Terhes, europarlamentar PNTCD.

Salajul liber Pub

Cristian Terhes: „Trebuie sa traim cu faptul ca exista inca incertitudinii stiintifice cu privire la COVID-19. Nu avem inca dovezi stiintifice complete despre efectele vaccinarii sau recuperari de la virus. Dar nu putem astepta sa se raspunda la toate aceste intrebari pentru a incepe sa actionam.” Dragi prieteni, acest citat este afirmatia comisarului european Reynders Didier pe data de 28 aprilie 2021, in Parlamentul European, cu ocazia dezbaterii asa numitului certificat verde european sau certificatul UE COVID-19.

Comisarul european, insa, vine si spune ca pana in acest moment nu se cunosc complet efectele vaccinurilor. Un motiv pentru care am votat impotriva acestui certificat verde e faptul ca se conditioneaza libertatea de miscare, libertatea de circulatie, a cetatenilor Uniunii Europene, implicit a dumneavoastra.  Sunt impotriva conditionarii unui drept fundamental pe care fiecare dintre noi il avem, a libertatii de circulatie, de injectarea cu un astfel de produs medical despre care insusui comisarul european spune ca nu avem inca cunostinta completa despre efectele pe care aceste vaccinuri le au asupra populatiei.

Si atunci stai si te intrebi:  De ce cineva care tine cu adevarat la oameni, ii pasa de sanatatea populatiei,  doreste cu adevarat binele oamenilor, ar impune o astfel de solicitare oamenilor ca pentru a merge dintr-o localitate in alta sau pentru a merge dintr-o tara in alta sa aiba un astfel de certificat verde, si, implicit, daca s-au vaccinat.

Conditionarea, fortarea unei persoane sa circule doar daca a obtinut sau a primit un astfel de vaccin, despre a caror efecte secundare, dupa cum spunea insusi comisarul european, nu se cunosc, este o incalcare a tuturor principiilor pe care s-a construit lumea vestica, lumea occidentala.  Nu este dreptul unui om politic sau a unei majoritatii politice sa decida cu privire la integritatea oricarei persoanei si, implicit, a dumneavoastra.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care am votat impotriva acestui certificat verde digital si din pozitia de europarlamentar voi face tot posibilul pentru ca romanii sa stie ce se intampla cu acest certificat si oameni sa fie constienti de efectul unul astfel de certificat in ceea ce priveste drepturile si libertatile lor fundamentale.

Puteti conta pe mine, sunt vocea dumneavoastra in Parlamentul European si ma voi bate cu toate puterea pe care o am pentru ca drepturile si libertatile fiecaruia dintre dumneavoastra sa fie respectate!

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.