Eveniment inedit la Pensiunea Kemsilvanum – Fort Silvan din Camăr

Navo cover cover cover

Un eveniment inedit va avea loc pe platoul Cramei Fort Silvan din Camăr, situată lângă Pensiunea Kemsilvanum. Un grup de crame din județul Sălaj a luat o hotărâre îndrăneață, de a crea Cramele Ulm, iar acum, ]n weekendul care vine, se va organiza un concurs de vinuri unde sunt așteptate crame din județul Sălaj și Satu Mare.

Salajul liber Pub

Astfel, un grup de grame din Sălaj a luat o hotărâre îndrăzneață. Nu neaparat atât din cauza limitării, ci pentru că a trebuit să realizeze faptul că în vânzarea de vinuri există nevoie cooperare și de dezvoltarea unui management comercial comun. Prin urmare, a creat crama ”Szil”, în limba română ”Cramele Ulm”(denumirea provine de la numele din limba maghiară a județului Sălaj-Szilágy(szil=ulm), zona sălajului fiind pe vremuri acoperită cu ulmi).

Antreprenorii Dumitru Blaga din Șimleu Silvaniei, Zsolt Ágoston – Carastelec, Attila Szoboszlai, respectiv Fort Silvan, și Andrea Szekrényes – Camăr au înființat o cooperativă de comerț care își propune ca scop așezarea nectarului excelent și maturat în cramele din regiune întrun loc demn în magazinele și restaurantele țării, respectiv trimiterea acesteia chiar și dincolo de hotare.

Cei de la Cramele Ulm își doresc să își prezinte vinul,  de aceea, pe 11 iunie, invită cramele sălăjene și sătmărene la un concurs de vinuri unde vinurile concurente vor fi evaluate de un juriu profesionist, iar apoi se vor acorda premii și diplome. După aceea, după-amiaza de la ora 14, va avea loc concluzionarea eșantioanelor înscrise, iar participanții le vor putea degusta în cadrul unui eveniment relaxat, organizat în aer liber pe platoul cramei Fort Silvan. Se pot inscrie vinuri la concurs până vineri 10.06, orele 19.

„După o lungă pauză, va fi bine să ne întâlnim din nou. Nu există taxă de înscriere, toți cei care ne onorează cu prezența lor, vor fi oaspeții Cramele Ulm – Szil Pincészet. În cadrul întâlnirii, studenții Universității Creștine Partium din Oradea vor prezenta diferite designuri de etichete, iar atmosfera de bună dispoziție va fi asigurată de formația Orion”, transmit cei de la Fort Silvan.

Evenimentul se află sub patronajul cunoscutului vinificator, Géza Balla, președinte al Asociației Vinificatorilor Maghiari din Transilvania care va prezida juriul profesional. Organizator partner este și  Fundația Civitas.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.