VIDEO. La ieșire din Zalău s-a amenajat o pârtie de tubing

cover cover casador

Un investitor privat își dorește să dezvolte cât mai mult turismul din zona Zalăului, în special datorită faptului că orașul este situat la poalele Meseșului, iar muntele are locuri de o frumusețe aparte.

Salajul liber Pub

Cristian Pușcaș, investitorul privat, a construit deja o tiroliană pe mai multe nivele pe Meseș, iar zilele acestea a amenajat și o pârtie de tubing, lângă tiroliană. Probele au ieșit foarte bine, iar pârtia, cât și tiroliana vor fi deschise pentru public din această vară, cel mai probail în aproximativ o lună.

Salajul liber Pub

Pârtia de tubing are o lungime de aproape o sută de metrii și oferă atât senzații tari, cât și distracție maximă pentru cei care îi vor trece pragul.

Conceptul de tubing a apărut în America. Se referă la o bărcuţă gonflabilă folosită pe o pistă amenajată cu flancuri ridicate la curbe. Pentru siguranţă pista de tubing se proiectează pentru o viteză maximă controlată, flancurile curbelor sunt de regulă structuri gonflabile iar la pante accentuate se montează frâne de viteză suplimentare. Bărcuţa gonflabilă numită în engleză tubby permite atât copiilor cât şi adulţilor să aibă parte de distracţie maximă pe pista special amenajată.

De amintit că pârtia de tubing este amplasată în parcul de aventură construit pe Meseș.

Parcul de aventură constă într-o tiroliană cu o înălțime maximă de la sol de opt metri și o lungime desfășurată de 100 de metri, dar și un parc suspendat. Au fost amenajate și jocuri de cățărare. Urmează să se monteze și o terasă cu zonă de fast-food și băuturi răcoritoare, iar din această vară, parcul de aventură Meseș își va deschide porțile pentru toți sălăjenii care vor să aibă parte de senzații tari.

În zonă se va amenaja și un teren de paintball, dar și zone pentru tir cu arcul. Tot acolo vor mai fi și patru topogane gonflabile, după cum ne spune Cristian Pușcaș.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.