Descoperă un drum spectaculos din Sălaj, foarte puțin cunoscut, care duce într-un micuț sat cu un singur locuitor

Navo cover cover cover

Oficial, în anul 2012, în satul unde poți ajunge străbătând acest drum de poveste mai trăia o singură persoană. Între timp însă, satul s-a repopulat, asta datorită frumuseții naturale a locurilor și a pământului care s-a vândut iefint. Astăzi, satul este populat în special de orășeni din zona Clujului care și-au construit câte o casă de vacanță în această zonă uimitoare.

Salajul liber Pub

Chiar dacă nu este foarte populat, satul atrage turiști din zonă care doresc să exploreze frumusețile locului, să viziteze vechea biserică de lemn sau casele de odinioară, a căror stil tradițional s-a păstrat.

UNDE? În satul Măgura, comuna Poiana Blenchii, pe DC40, lung de 4,1 km 

Drumul comunal 40 a fost asfaltat grație unui proiect a primăriei de comună care a simțit potențialul turistic al zonei. De la asfaltare până în prezent, numeroase case de vacanță au fost ridicate aici. Drumul are o lungime de 4,1 kilometri și dezvăluie peisaje uimitoare.

Drumul pornește de la intrarea în satul Poiana Blenchii, printr-o intersecție la stânga, unde se află și un indicator care anunță urcarea spre localitate. Apoi, pentru a intra pe spectaculoasa șosea trebuie să străbați o vale. Este de preferat să circuli cu o mașină înaltă, dar pe timp de secetă, zona este accesibilă și pentru autoturismele cu gardă joasă. Apoi, natura își va face simțită prezența în toată splendoarea ei.

Satul Măgura este situat la peste 500 de metri altitudine, iar peisajul din vârf, acolo unde este situată localitatea este uimitor. În sat există și o biserică de lemn ce poartă hramul Sfântul Gheorghe. Biserica a fost construită în anul 1707 și a fost zugrăvită în anul 1826.

În sat se pot vedea atât ruinele vechii vetre a localității, case pustiite, cât și locuințe tradiționale, așa cum erau odată, pe vremuri, aici. De remarcat că această localitate este datată pentru prima dată în istorie în anul 1590, sub denumirea actuală, de Măgura.

Vizitează Sălajul – un județ cu locuri și oameni de poveste!


Citește și:

–> Dacă ești din Sălaj trebuie să ajungi aici o dată în viață. 8 sate uimitoare, mai puțin umblate

–> Dacă ești din Sălaj trebuie sa faci asta o dată in viața: 7 lucruri inedite pe care să le încerci

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.