Zona Scala din Zalău este cuprinsă într-un amplu proces de modernizare

Navo cover cover cover cover

Până în prezent, zona Scala a fost cuprinsă în patru proiecte finanțate din fonduri europene care au contribuit semnificativ la modernizarea zonei: Reabilitarea blocului de locuințe Scala, prin proiectul de creștere a eficienței energetice, Reabilitarea, modernizarea, dotarea și extinderea Cinematografului Scala, prin finanțarea lucrărilor de către Compania Națională de Investiții, Reabilitare parte carosabilă și amenajare trotuar și piste de biciclete pe strada Simion Bărnuțiu, prin Programul Operational Regional 2024-2020, dar și Reabilitare parte carosabilă, amenajare trotuare și piste de biciclete pe Bulevardul Mihai Viteazul, prin Programul Operational Regional 2024-2020.

Salajul liber Pub

Modernizarea zonei continuă cu amenajarea spațiului și amplasarea statuii ecvestre a lui Mihai Viteazul în fața blocului Scala, respectiv a cinematografului și cu amenajarea unui loc de petrecere a timpului liber înspre bulevardul Mihai Viteazul.

Salajul liber Pub

Pentru amenajarea zonei din fața cinematografului a fost făcută organizarea de șantier și împrejmuită zona. Central va fi amplasată statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, pe spațiului din jur se vor monta bănci de odihnă drepte fără spătar și jardiniere, iar pe zona periferică a amenajării se vor monta coșuri de gunoi. Pentru un ambient plăcut se vor realiza fântâni arteziene și iluminare ambientală pentru tot ansamblul amenajat, se vor monta lămpi de pardoseală rezistente la trafic pentru iluminarea arhitecturală a statuii, iar stâlpii de iluminat ambiental montați lângă băncile circulare vor asigura un climat nocturn plăcut.

Pe zona dinspre bulevardul Mihai Viteazul este în curs amenajarea unui spațiu propice petrecerii timpului liber. O echipă din cadrul societății Citadin lucrează la amenajarea unei fântâni arteziene, iar pe suprafața respectivă au fost plantați arbori și arbuști, a fost semănat gazon și va fi montat mobilier urban.

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.