VIDEO. Un bursuc a ajuns în curtea unei școli din Zalău. Jandarmii au intervenit și au dus animalul în pădure

Navo cover cover cover cover

Pe data de 25 martie, în jurul orei 08.30, un apel telefonic a semnalat prezenţa unui bursuc în curtea unei instituţii de învăţământ de pe raza municipiului Zalău.

Salajul liber Pub

La fața locului, jandarmii, împreună cu personalul didactic, s-au asigurat că toți elevii sunt în siguranță în incinta clădirii. Totodată, pentru facilitarea intervenției și evitarea stresării animalului, membrii echipajului au solicitat persoanelor aflate în exteriorul perimetrului școlii să păstreze o distanță corespunzătoare.

Salajul liber Pub

Prin mijloace specifice, jandarmii au reușit să imobilizeze animalul, iar Citadin Zalău a pus la dispoziția echipajului de intervenție o cușcă pentru transportarea în siguranță a bursucului. Un reprezentant al A.J.V.P.S. Sălaj a însoțit echipajul de jandarmerie, indicând locul cel mai propice pentru eliberarea acestuia, la depărtare de zona locuită, în pădurea Meseș.

Jandarmii sălăjeni îi sfătuiesc pe cetăţeni ca în astfel de cazuri să solicite sprijinul instituţiilor abilitate, pentru a nu-şi pune în pericol viaţa sau integritatea corporală. Bursucul poate fi periculos și cel mai bine este să evitați contactul cu animalul.

 

Distribuie articolul
Comentarii: 0

Adresa de e-mail nu va fi publică. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.